StoryEditor

Veľké návraty tenisových hviezd

04.12.2007, 23:00

Veľké návraty tenisových hviezd

Martina Navrátilová
Bývalá svetová jednotka získala deväť titulov vo Wimbledone. Na grandslamoch uspela spolu 18-krát. Je považovaná za najlepšiu tenistku histórie. Rodáčka z Prahy s americkým pasom ukončila prvýkrát kariéru v roku 1994. Na kurty sa vrátila opäť po deviatich rokoch, ale hrávala prevažne už iba štvorhru.

Martina Hingisová
Švajčiarka získala päť grandslamových titulov a bola aj svetovou jednotkou. V roku 1996 sa stala najmladšou víťazkou v histórii Wimbledonu, keď spoločne s Češkou Helenou Sukovou vyhrala štvorhru. V roku 2002 sa nezúčastňovala na turnajoch pre chronické problémy s kolenom a o rok neskôr ukončila kariéru. O tri roky sa však rozhodla vrátiť sa. Minulý mesiac však definitívne ukončila kariéru pre kokaínovú aféru.

Lindsay Davenportová
Američanka vyhrala počas kariéry 51 turnajov na okruhu WTA. Zarobila vyše 20 miliónov dolárov a štyrikrát končila rok ako svetová jednotka. Minulý rok ukončila kariéru pre narodenie dieťaťa. Po materskej dovolenke sa však v auguste vrátila na kurty a vyhrala už dva turnaje WTA.

Jelena Dokičová
Jedna z najkontroverznejších tenistiek sa rozhodla ukončiť kariéru pred tromi rokmi. Rozruch v tenisovom svete spôsobili jej aféry s otcom Damirom. Budúcu sezónu sa však bývalá svetová štvorka chce vrátiť na kurty a chce sa zúčastniť už na prvom grandslamovom turnaji Australian Open.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. máj 2024 15:57