StoryEditor

Úvodné štvrťfinále súbojom trénerských mágov

24.06.2004, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Dnešný program -- štvrťfinále
Portugalsko -- Anglicko
20.45, Estadio da Luz, Lisabon, rozhodca: Urs Meier (Švaj.)
Vzájomné zápasy (20): 3 víťazstvá -- 8 remíz -- 9 prehier

Úvodný štvrťfinálový zápas by sa mohol klasifikovať aj konfrontáciami Figo vs. Beckham, Ronaldo vs. Rooney, alebo Scolari vs. Eriksson. Cesty týchto dvoch renomovaných trénerských mágov sa skrížili už pred dvomi rokmi na MS v Japonsku a Kórejskej republike. Scolari vtedy viedol rodnú Brazíliu a neskorší majstri sveta vo štvrťfinále vyradili reprezentáciu Albiónu 2:1.
Portugalci sa budú spoliehať na kreativitu Deca, Figa či talentovaného Cristiana Ronalda a strelecké schopnosti Nuna Gomesa. Útočník Benfiky Lisabon dostane konečne šancu v základnej zostave, pretože Pauleta je jediným vykartovaným hráčom pred štvrťfinále v oboch tímoch. Angličania zase začali bezmedzne veriť najmladšiemu hráčovi tímu útočníkovi Waynovi Rooneymu, ktorý už na šampionáte strelil štyri góly. V doteraz jedinom vzájomnom súboji na ME vyhrali pred štyrmi rokmi v základnej skupine Portugalci 3:2, aj keď prehrávali už 0:2. V zápase nastúpia proti sebe aj viacerí kluboví spoluhráči: Figo -- Beckham (Real Madrid), resp. C. Ronaldo -- G. Neville, P. Neville, Scholes (Manchester Utd.). Dnešný duel bude aj súbojom približne 50 tis. anglických fanúšikov proti zmobilizovanej miliónovej armáde domácich priaznivcov.

Luis Felipe Scolari, tréner Portugalska: Víťazstvo v základnej skupine zvýraznené triumfom nad Španielskom je príjemné. Môj sľub -- postup medzi štyri najlepšie tímy -- som však stále nesplnil. V súboji s Anglickom budeme potrebovať podporu fanúšikov.
Predpokladaná zostava: Ricardo -- Miguel, Carvalho, Andrade, Valente -- Costinha, Maniche (Petit), Figo, Deco -- Ronaldo, Gomes.

Sven Göran Eriksson, tréner Anglicka: Dúfam, že Rooney bude pokračovať v doterajších výkonoch a ešte viac sa preslávi. Scolariho poznám veľmi dobre, je vynikajúci tréner. Viem, že aj teraz niečo na nás vymyslí. Verím však, že budeme úspešní.
Predpokladaná zostava: James -- G. Neville, Terry, Campbell, Cole -- Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes -- Rooney, Owen.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:32