StoryEditor

Švehla na MS možno zavŕši bohatú kariéru

28.04.2003, 00:00

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji odštartovali v sobotu vo Fínsku úvodnými šiestimi stretnutiami. Úradujúci majstri sveta, hokejisti Slovenska, vstúpili do turnaja včera večer v zápase s Ukrajinou (stretnutie sa skončilo po uzávierke tohto vydania HN). Dnes o 15. hod. sa zverenci tréner Františka Hossu stretnú s tímom Japonska.
Počas víkendu sa prakticky uzavrela nominácia slovenského tímu na majstrovstvách sveta. K sedemnástim menám, ktoré tréner František Hossa napísal na piatkovú súpisku, boli postupne doplnené mená: Lašák, Švehla, Milo, Hlinka a Vaic. Slováci nechali tak už len jedno voľné okienko pre Petra Bondru, ktorý mal do Helsínk pricestovať dnes okolo obeda. "Jeho účasť je stopercentná, kluboví lekári mu štart povolili a aj on osobne sa cíti dobre," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Juraj Široký a dodal: "Po Petrovom príchode sa uzavrie súpiska a jeden hráč ešte bude musieť cestovať domov." Táto nepríjemná úloha čaká talentovaného útočníka Petra Sejnu, pričom už v sobotu sa rozplynul sen o účasti na šampionáte aj obrancovi Tomášovi Malecovi. "Pre každého hráča je takáto správa nepríjemná. Tomáš už bol už pred dverami šampionátu. Je to však mladý hokejista, ktorý má perspektívu v budúcnosti reprezentovať," povedal na adresu obrancu Caroliny reprezentačný tréner František Hossa. Slovenská výprava už nepočíta so službami Pavla Demitru. "Paľo má zlomený palec a liečba si vyžiada štyri až šesť týždňov. Určite ho nepustí ani klub, takže s jeho účasťou už veľmi nepočítame," povedal generálny manažér Peter Šťastný.
Skúsený obranca Toronta Maple Leafs Róbert Švehla pravdepodobne po svetovom šampionáte ukončí svoju bohatú kariéru. Tridsaťštyriročného martinského rodáka neláka ani ponuka Toronta na predĺženie lukratívneho kontraktu. "Proste sme sa rozhodli, že už stačilo. Mám predsa už dosť rokov a synovia musia chodiť poriadne do školy," vysvetľoval dôvody svojho nie ešte definitívneho rozhodnutia slovenský veterán, ktorého neláka ani ponuka na predĺženie zmluvy s Torontom Maple Leafs či účasť na Svetovom pohári 2004. Švehla neplánuje ani návrat do trenčianskeho dresu, kde chcel pôvodne ukončiť kariéru. "Ja som už toho nasľuboval," smial sa Švehla. "Rozlúčkový zápas asi odohrám na šampionáte, neplánujem nejakú špeciálnu akciu."
Kapitánske céčko úradujúcich majstrov bude na celom turnaji opäť nosiť Miroslav Šatan a jeho asistentom je zatiaľ iba Žigmund Pálffy. "Čakáme na príchod Petra Bondru, ktorý si na dres pripne druhé áčko," vysvetlil František Hossa.

Tabuľky výsledkov (po druhom dni):

Skupina A

Skupina B

Skupina C

Skupina D

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 08:31