StoryEditor

Švajčiarsko pôjde na olympiádu aj s dvomi juniormi

30.12.2009, 17:51
Autor:
SITASITA

Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Ralph Krueger nominoval do kádra pre zimné olympijské hry vo Vancouveri aj vekom ešte juniorov Romana Josiho z Bernu a Lucu Sbisu z Lethbridge. Obaja v súčasnosti reprezentujú Švajčiarsko na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Krueger nominoval relatívne mladých obrancov, štyria z ôsmich zadákov majú menej ako 24 rokov. Sbisa ešte nereprezentoval krajinu helvétskeho kríža na seniorskom podujatí. V tíme je 16 hráčov zo švajčiarskej ligy, po dvaja z NHL a AHL a po jednom z Ruska, Švédska a z juniorskej WHL. Osemnásť hokejistov sa predstavilo na ostatných majstrovstvách sveta v Berne, desať na ZOH 2006 v Turíne.

V bránke by mal vo Vancouveri dostať šancu aj Martin Gerber, ktorý je momentálne zranený a v ruskom Mytišči by mal začať chytať až koncom januára. Keďže Švajčiari nominovali predovšetkým hráčov z domácej ligy, pred ZOH si rozbalia prípravný tábor v rodnom Kruegerovom meste Winnipeg a v rámci neho odohrajú aj dva zápasy s Bieloruskom. Kouč však v tejto časti nebude mať k dispozícii hráčov z NHL Jonasa Hillera a Marka Streita, účasť ďalších hokejistov zo zámoria Andresa Ambühla, Lucu Sbisu a Yannicka Webera je tiež otázna.

Predbežná hokejová nominácia Švajčiarska na ZOH 2010:

Brankári: Martin Gerber (Atlant Mytišči, KHL), Jonas Hiller (Anaheim Ducks, NHL), Tobias Stephan (Servette Ženeva).

Obrancovia: Goran Bezina (Servette Ženeva), Severin Blindenbacher (Färjestad BK, Švéd.), Rafael Diaz (Zug), Roman Josi (Bern), Luca Sbisa (Lethbridge Hurricanes, WHL), Mathias Seger (Zürich SC Lions), Mark Streit (New York Islanders, NHL), Yannick Weber (Hamilton Bulldogs, AHL).

Útočníci: Andres Ambühl (Hartford Wolf Pack, AHL), Thomas Déruns (Servette Ženeva), Hnat Domenichelli (Lugano), Sandy Jeannin (Fribourg-Gottéron), Thibaut Monnet (Zürich SC Lions), Thierry Paterlini (Rapperswil-Jona), Martin Plüss (Bern), Kevin Romy (Lugano), Ivo Rüthemann (Bern), Raffaele Sannitz (Lugano), Julien Sprunger (Fribourg-Gottéron), Roman Wick (Kloten).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:01