StoryEditor

Hlinka: V Bregenzi platia čiernymi peniazmi

06.05.2003, 00:00
V posledných rokoch sa prevalilo v rakúskom futbale niekoľko afér. Za mnohými kauzami bolo možné nájsť spoločného menovateľa -- svojvoľné narábanie s peniazmi. Najnovšie Rakúska futbalová asociácia rozhodla o odobratí licencie dvom prvoligovým celkom -- Bregenzu a Salzburgu. Spolu s nimi certifikát povoľujúci štart v zápoleniach stratili aj ďalšie tímy z nižších súťaží. Keďže záležitosť okolo Bregenzu sa týka i slovenského futbalu, presnejšie reprezentanta Petra Hlinku, boli sme zvedaví na jeho stanovisko.
Súvisia negatívne informácie, ktoré sa dostali na verejnosť, aj s nedobrým postavením Casino SW medzi elitou?
-- Bezpochyby. Už pred dvoma mesiacmi sa o tom začalo nahlas hovoriť a to nepridáva na pohode vo vnútri hráčskeho kolektívu. Hoci by som nezvaľoval všetko na finančnú politiku vedenia klubu. Na vine sme aj my, hráči, pretože naša kvalita nezodpovedá poslednému miestu. Lenže chyby, ktoré sa objavujú, sú neospravedlniteľné. Strácame body a to sa neodpúšťa.
Viete niečo bližšie o podstate machinácií, existujú dlžoby voči futbalistom?
-- Nie, v tomto smere je všetko v poriadku. Skôr sa to týka ťažkostí, do ktorých sú namočení zástupcovia klubu. Ide o podozrenie z vyplácania čiernych peňazí. Je to chúlostivá oblasť a všetko nevieme ani my, ktorí sme členmi tímu.
Vraj ide aj o daňové úniky...
-- Nepopieram, že vo veci môže byť aj to, mne ale neprislúcha zaujať k tomu stanovisko. Je to určite nemilé, ale ani ja, ani nikto zo spoluhráčov to neovplyvní. Bregenz je namočený v problémoch po uši, v tabuľke i mimo nej.
Myslíte na odchod z klubu?
-- Nie je to také jednoduché, pretože mám zmluvu ešte na dva roky. Len nedávno som sa sem presťahoval a spolu s mojou priateľkou sa tu cítim mimoriadne dobre. Páči sa mi tu a nerád by som menil pôsobisko. Aj futbalovo som si tu prišiel na svoje. Hoci nepopieram, že najnovšie udalosti sú nepríjemné pre všetkých.
Vraj vás oslovil slávny viedenský Rapid?
-- Nie je to celkom tak, dozvedel som sa o tom sprostredkovane, so mnou nikto nerokoval. Viem si predstaviť, že lanári vycítili šancu a budú chcieť získať posily práve z Bregenzu. Záujem, aspoň proklamovaný, je príjemným zistením, lenže až po konkrétnej ponuke by som sa mohol vyjadriť, či ju beriem alebo nie. Nateraz je mojou profesionálnou povinnosťou urobiť maximum pre to, aby náš celok neskončil posledný.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 16:00