StoryEditor

Juraj Sanitra: Slovenské zlato má hodnotu 200-tisíc Sk

05.02.2004, 23:00
Aké sú ciele slovenskej výpravy?
- Po nešťastnom zranení Anky Murínovej v talianskej Antersleve sme, samozrejme, museli naše ambície zredukovať, keďže štafeta má bez nej len veľmi malé šance bojovať o popredné priečky. Príležitosť výraznejšie sa presadiť teda máme hlavne v individuálnych disciplínach, kde by sme medzi mužmi i medzi ženami radi videli aspoň jedného pretekára v najlepšej desiatke. Ak budú lídri našej výpravy v takej forme, akú preukazovali v januárových pretekoch, nemusia byť tieto ciele nereálne.

Vzhľadom na posledné vystúpenia je hlavným tromfom našej výpravy Pavol Hurajt...
- Určite áno. Budeme sa spoliehať predovšetkým na neho. Veríme, že potvrdí svoju výbornú formu a strhne so sebou aj svojich kolegov z družstva, ktorí zatiaľ za ním výrazne zaostávajú. Najmä od Marka Matiaška očakávame lepšie výkony. Medzi ženami by po zranení Murínovej mala prebrať pozíciu líderky skúsená Soňa Mihoková, ktorá je známa tým, že sa dokáže dobre pripraviť na vrcholné podujatia. Vzostup výkonnosti by mala potvrdiť aj Marcela Pavkovčeková. Ťažko predpovedať, ako sa s náročnou konkurenciou vyrovná naša mlaď, ale dúfam, že skôr prekvapí ako sklame.

Sú vypísané odmeny pre našich reprezentantov?
- Áno. Finančne si polepšia pretekári na prvých šiestich miestach. Pre majiteľa zlatej medaily má zväz pripravených 200-tisíc korún.

Pocítila už slovenská výprava na svojej koži, ako nemeckí fanúšikovia milujú biatlon?
- Samozrejme, je to cítiť na každom kroku. Už počas tréningov sledovali pretekárov tisícky ľudí. Podľa očakávania je o podujatie obrovský záujem a všetci sa už tešia na úvodné preteky.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 17:52