StoryEditor

Slováci sa zišli. A drukovali Weissovi

05.10.2009, 20:21
Slovenskí futbaloví reprezentanti sa zišli pred najdôležitejším kvalifikačným zápasom našej futbalovej histórie. Ako útočisko si vybrali hotel v Senci, kde budú ubytovaní až do skončenia zápasu o postup -- teda do duelu so Slovinskom.

Po vzájomnom privítaní mali pred sebou už včera prvú udalosť. Večer sledovali zápas anglickej Premier League medzi Aston Villou a Manchestrom City. Práve v tíme hostí hráva člen národného tímu a syn reprezentačného trénera Vladimír Weiss mladší. Ten sa k slovenskému tímu pripojí dnes. „Po večernom tréningu nám tréner nedal žiadne špeciálne pokyny. Takže budeme pozerať futbal. Držím palce Vladovi, aby konečne nastúpil,“ povedal pre HN obranca Wolfsburgu Peter Pekarík.

Luxusné autá s hráčmi
Zraz naplánoval tréner Weiss na piatu hodinu večer.  Medzi prvými dorazil ešte hodinu pred štartom líder tímu Marek Hamšík, ktorý si so sebou zobral aj tri páry kopačiek. Po krátkej odmlke postupne prichádzali luxusné autá s našimi futbalistami. V uvítacej hale hotela sedel Weiss spolu s asistentom Michalom Hippom a pozorne sledoval situáciu. Potom sa postavil ako recepčný a zdravil sa so všetkými svojimi „ovečkami“.

Stoch meškal
Na plánované stretnutie nemusel prísť pilier našej obrany Martin Škrtel, ktorý z rodinných dôvodov dostal súhlas od trénera, aby prišiel neskôr. Ten však nemal 20-ročný Miroslav Stoch, ktorý prišiel do hotela o dvadsať minút neskôr.  „Meškal som kvôli zápche. Trénerovi som sa však ospravedlnil a on to prijal. Tak dúfam, že bude všetko v poriadku,“ vysvetlil pre HN záložník Twente Enschede.

Reprezentačný rituál
V tom čase už boli naši reprezentanti  v jednej miestnosti. Práve prebiehal pravidelný rituál tímu – slovo mal tréner Weiss a prezident zväzu František Laurinec. „Je to také pravidlo. Tréner a prezident nás privítajú, zaželajú veľa šťastia a dostaneme nejaké organizačné pokyny,“ skonštatoval pre HN kapitán mužstva Róbert Vittek.

Potom už hráči čakali na oficiálne rozhovory s novinármi a o siedmej večer nasledoval prvý tréning pred kľúčovým zápasom so Slovinskom. „Verím svojim zverencom, že tento duel so Slovinskom zvládnu a po premenenom mečbale sa budeme tešiť z postupu do Afriky,“ tvrdil tréner Slovenska na tlačovej konferencii tesne po zraze.

01 - Modified: 2003-08-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vojenská služba kratšia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 10:20