StoryEditor

FIFA má obavy o prípravu Majstrovstiev sveta v Brazílii

17.12.2011, 13:58
Autor:
TASRTASR

Riadiace orgány Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v sobotu vyjadrili obavy o prípravy na majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii. Na prípravu svetového šampionátu v krajine futbalu a samby by mal osobne dozerať samotný šéf medzinárodného futbalu Sepp Blatter.

"Napriek pozitívnym správam o stavbách štadiónov sme prerokovali komplexnú situácia v Brazílii, zvlášť v spojení so všeobecnou listinou o MS 2014 FIFA. Tá zahŕňa nevyhnutné garancie zo strany vlády týkajúce sa organizácie podujatia a musia ju ešte schváliť príslušné autority. Výsledkom je fakt, že vec sa teraz stala oficiálnou záležitosťou prezidenta FIFA," uviedli predstavitelia organizácie.
Blatter po stretnutí výkonného výboru v Tokiu povedal, že sa s brazílskym prezidentom Dilmom Rousseffom plánuje stretnúť počas svojej návštevy v Brazílii v priebehu januára alebo februára.

Ďalejzdôraznil, že FIFA má obavy, keďže vláda ešte neschválila potrebné nariadenia. Generálny sekretár Jérome Valcke varoval organizátorov, aby už viac nestrácali čas. "Brazília nepokročila veľmi ďaleko," povedal.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 06:20