StoryEditor

Kto posilní favoritov?

25.04.2003, 00:00

w Fínsko (13) -- Domáci tím bude chcieť pred svojimi fanúšikmi určite bojovať o zlaté medaily a pomôcť by im k tomu mali najmä dve veľké hviezdy: Koivu (Montreal) a Selänne (San Jose). Víťaz tohtoročného Euro Hockey Tour má zatiaľ v nominácii aj ďalších jedenásť hráčov z NHL: Hurme (Florida), Nurminen (Atlanta), Lydman (Calgary), Niinimaa (NY Islanders), Timonen (Nashville), Väänänen (Phoenix), Hagman, Jokinen (obaja Florida), Eloranta (Los Angeles), Pirjetä (Columbus), Berg (Toronto).
w Švédsko (12) -- Najväčšou hviezdou v nominácii švédskeho trénera Hardyho Nilssona je určite najproduktívnejší hráč základnej časti NHL Forsberg z Colorada. Dres s tromi korunkami si oblečie aj ďalších jedenásť hráčov zo zámoria: Salo (Edmontonu), Tellqvist (Toronto), Norström (Los Angeles), Tjärnqvist (Atlanty), Tärnström (Pittsburghu), Zetterberg (Detroit), Axelsson (Bostonu), Johansson (Pittsburgh) a Nilson (Florida). Švédov možno posilnia aj Mikael Renberg a Mats Sundin (obaja z Toronta).
w Česko (12) -- Podľa posledných správ posilní štvornásobných majstrov sveta hviezdne duo Reichel z Toronta a Hejduk z Colorada. Tréner Slavomír Lener si pred začiatkom šampionátu nechá na súpiske jedno voľné miesto, pričom ešte stále čaká, ako sa vyvinie situácia okolo Ručinského (St. Louis). Istými posilami z NHL sú zatiaľ Vokoun (Nashville), Modrý (Los Angeles), Trnka (Florida), Špaček (Columbus), Škoula (Colorado), Vrbata, Vašíček, Hlaváč (všetci Carolina), Výborný (Columbus), Straka (Pittsburgh)
w Rusko (6) -- Vicemajstri sveta pricestovali do Fínska so šiestimi hráčmi z NHL. Hviezdou šampionátu by sa mohol stať supertalent z Atlanty Kovalčuk, ale rešpekt budia aj ďalší zámorskí legionári: Kalinin (Buffalo), Archipov (Nashville), Saprykin (Calgary), Frolov (Los Angeles), Novoselcev (Florida).
w USA (zatiaľ 13 hráčov z NHL) -- Definitívna americká nominácia na MS by mala byť známa dnes ráno, keďže hlavný tréner Loui Vairo ešte čaká na výsledky rozhovorov s niektorými hráčmi z NHL. Momentálne figuruje v tíme trinásť hráčov z NHL, pričom najviac sa očakáva od Martyna Reasonera z Edmontonu a Phila Housleyho z Toronta.
w Kanada (20) -- Tri voľné miesta si nechal tréner kanadského tímu Andy Murray pre prípadné posily z NHL. Dvadsaťčlennú súpisku zatiaľ tvoria iba hráči z NHL a ako posledné do Fínska pricestovalo kvarteto z Edmontonu Smyth, Comrie, Horcoff a Brewer. Silu "javorových listov" určite zvýšia aj brankár Sean Burke (Phoenix), útočníci Detroitu Kirk Maltby, Kris Draper a Dany Heatley z Atlanty.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 17:38