StoryEditor

Pokrový trón v Las Vegas dobyl študent z Nemecka

09.11.2011, 23:00

Stal sa prvým Nemcom v histórii, ktorý triumfoval na najlukratívnejšom pokrovom podujatí sveta. Víťazom tzv. World Series of Poker v meste hazardu Las Vegas sa včera stal ešte len 22-ročný Nemec Pius Heinz. V záverečnom finále si poradil s českým hráčom Martinom Staszkom takmer po sedemhodinovom kartovom maratóne. Kým rodák z Třinca zarobil za druhé miesto takmer štyri milióny eur, študent kolínskej univerzity a držiteľ zlatého náramku pre víťaza Heinz vybojoval 6,3 milióna. "Je to najšťastnejší deň môjho života. Nemôžem uveriť čo sa stalo, je to neskutočné," uviedol pre zámorské médiá Heinz.

Od počítača do histórie
Tak ako väčšina začínajúcich hráčov pokru odštartoval Duhamel svoju kariéru na počítači hraním pokrových on-line turnajov. Na nich pod prezývkou MastaP89 pôsobil od apríla 2008 a podľa profilu na portáli pocketfives.com stihol na internete zarobiť 520-tisíc eur. Zaujímavosťou je, že vôbec prvýkrát sa na "živom" turnaji s reálnymi kartami a žetónmi predstavil až pri letnom kvalifikačnom kole World Series of Poker ako jeden takmer zo siedmich tisícok štartujúcich. Obsadil tam siedme miesto a kvalifikoval sa ním do záverečného novembrového finále. Prečo sa rozhodol prvýkrát odísť od počítača a predstaviť svoje pokrové umenie na verejnosti? "Tento turnaj v Las Vegas je výzvou a snom pre každého jedného hráča. No že ho vyhrám, to mi naozaj ani len nenapadlo," skonštatoval Heinz, -- za štart na podujatí zaplatil rovnako ako každý štartujúci 10-tisíc dolárov, čo sa mu napokon takmer tisícnásobne vrátilo. V prvom interview priamo po triumfe položil moderátor tradičnú otázku po zisku vyše šiestich miliónov eur, čo urobí s peniazmi? "Popravde ešte netuším. No určite nakúpim svojej rodine nejaké darčeky," uviedol Heinz, ktorý si ako miesto trvalého bydliska uvádza rakúsku Viedeň.

Český milionár zbabral záver
Napriek faktu, že do súboja najlepších troch hráčov turnaja išiel Martin Staszko s najmenším počtom žetónov, mal krátko pred koncom finále všetko vo svojich rukách. Po vyradení tretieho Bena Lamba z USA bol totiž lídrom šampionátu so 140 miliónmi v žetónoch. Jeho sok Pius Heinz mal v tom čase iba 60 miliónov. Napriek tomu sa Nemcovi podarilo v jednej hre vývoj otočiť vo svoj prospech a v závere už nedal Čechovi šancu. Staszko sa prezentoval na podujatí ako muž bez nervov a potvrdil to, keď blahoželal súperovi k triumfu. "Dobre sme si zahrali, no nie?," povedal Heinzovi nový český multimilionár.

Vladimír Trávniček

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:07