StoryEditor

Olympiáda online: Naši tenisti vo štvorhre pohoreli

30.07.2012, 07:53
Autor:
redredTASRTASR
Sledujeme online | Sledujte s nami dianie na letných olympijských hrách v Londýne.

21:55 Hantuchová vyzve Wozniacku
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa stretne v osemfinále olympijského turnaja s Dánkou Caroline Wozniackou. Rozhodol o tom zápas proti Belgičanke Wickmayerovej, v ktorom zvíťazila Dánka 6:4, 3:6, 6:3.

21:10 Lacko s Kližanom končia v prvom kole
Slovenskí tenisti Lukáš Lacko s Martinom Kližanom neuspeli v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne. Na wimbledonskej tráve prehrali s tretím nasadeným srbským párom Nenad Zimonjič, Janko Tipsarevič za 58 minút v dvoch setoch 3:6 a 3:6.

21:05 Cibulková s Hantuchovou skončili s výpraskom
Slovenské tenistky Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou neuspeli v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne. Na wimbledonskej tráve prehrali s poľskými sestrami Agnieszkou a Urszulou Radwaňskými za 69 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 1:6. 

20:20 V súťaži družstiev dominovali gymnasti z Číny 
Zlatú olympijskú medailu na hrách v Londýne získali v pondelok v súťaži družstiev gymnasti Číny, ktorí obhájili najcennejší kov spred štyroch rokov z Pekingu.

19:46 Švajčiara vylúčili z olympiády kvôli prejavom rasizmu 
Švajčiarskeho futbalistu Michela Morganellu vylúčili z londýnskej olympiády, pretože zverejnil správu s rasistickým podtónom na sociálnej sieti Twitter.

18:20 Dukátová postúpila zo šiesteho miesta 
Slovenská vodná slalomárka Jana Dukátová sa na OH 2012 v Londýne prebojovala do štvrtkového semifinále K1 medzi elitnú pätnástku. Zverenka trénera Róberta Orokockého obsadila v kvalifikácii šieste miesto so stratou 2,62 s na najrýchlejšiu Španielku Maialen Chourrautovú. čítajte viac

17:17 Hochschornerovci skončili v kvalifikácii na druhom mieste
Trojnásobní olympijskí víťazi bratia Pavol a Peter Hochschornerovci obsadili v kvalifikácii druhé miesto. V oboch jazdách predviedli kvalitný výkon a celkovo urobili len jednu chybu, za ktorú dostali dvojsekundový trest. Semifinále a finále čaká zlatých bratov vo štvrtok. čítajte viac



16:25 Dukátová skončila v prvej jazde na piatom mieste 
Najlepšia slovenská vodná slalomárka Jana Dukátová obsadila v prvej kvalifikačnej jazde piate miesto, keď dostala štyri trestné sekundy.

16:19 Hantuchová je v treťom kole
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do tretieho kola, keď zdolala Francúzku Alize Cornetovú 2:0 na sety (6:3, 6:0). Čítajte viac.



15:55 Fanúšikovia s lístkami sa nedostali do hľadiska
Desiatky nahnevaných fanúšikov, ktorí mali zakúpené vstupenky na mužskú streleckú disciplínu vzduchová puška na 10 m, sa nedostali do dejiska súťaže v Kasárňach kráľovského delostrelectva, pretože organizátori im povedali, že hľadisko je plné. Čítajte viac.

15:10 Hochschornerovci vyrazili za štvrtou medailou
Trojnásobní olympijskí víťazi bratia Pavol a Peter Hochschornerovci vyrazili do boja o štvrtú medailu z olympijských hier. V prvej kvalifikačnej jazde si vyjazdili druhú priečku a zabezpečili si postup do semifinále. Na víťaznú francúzsku loď s dvojicou Klauss-Peche stratili vyše pol sekundy.

14:54 Tunisan El Maoui stratil šancu na medailu pre chybu trénera

Zlé výpočty spôsobili, že Tunisko prišlo o príležitosť získať v Londýne olympijskú medailu. Khalil El Maoui, súťažiaci vo vzpieračskej kategórii do 56 kilogramov, figuroval po trhu na druhom mieste, v nadhode sa však už na pódiu neukázal. Tvrdil, že za neúspech môže jeho tréner, ktorý sa pomýlil vo výpočtoch a dal mu na činky o 10 kilogramov viac, ako plánovali.

14:20 Kližan prehral v prehral kole dvojhry s Roddickom

Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na olympijskom turnaji v Londýne. Zverenec trénera Karola Kučeru prehral na wimbledonskej tráve s bývalou svetovou jednotkou Američanom Andym Roddickom za 1:39 h v dvoch setoch 5:7 a 4:6. Posledným slovenským želiezkom v singli v areáli All England Clubu tak zostala Daniela Hantuchová. Kližan sa v pondelok popoludní ešte predstaví vo štvorhre po boku krajana Lukáša Lacka.

13:30 FIFA bude vyšetrovať Španielov
Španielska futbalová reprezentácia čelí disciplinárnemu konaniu zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) z dôvodu nešportového správania niektorých hráčov počas duelu na olympijskom turnaji proti Hondurasu. Čítajte viac.

13:10 Slovenským plavkyniam sa nedarilo

Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová neuspela v rozplavbách na 200 m pol.pr. na OH 2012 v Londýne. Zverenka trénera Gabriela Barana dosiahla celkovo 28. najrýchlejší čas 2:16,81. Za svojím tohtoročným maximom zaostala o 41 stotín. Pre Listopadovú to bolo jediné súťažné vystúpenie v Aquatic Centre.

Nedarilo sa ani ďalšej slovenskej plavkyni. Katarína Filová na OH 2012 v Londýne nepostúpila do večerného semifinále na 200 metrov voľný spôsob. Zverenka trénera Gabriela Barana dosiahla v rozplavbách celkovo 28. najrýchlejší čas 2:02,03. Za svojím tohtoročným maximom zaostala o vyše sekundu.

12:30 Strelec Gönci nepostúpil do finále

Deň po bronzovom úspechu slovenskej skeetárky Danky Bartekovej sa v Kasárňach britského kráľovského delostrelectva postavil na svoju prvú z celkovo troch disciplín puškár Jozef Gönci. V kvalifikácii vzduchovej pušky 60 sa mu však nepodarilo postúpiť do finálovej osmičky. Dosiahol v nej výkon 591 bodov a to na postup nestačilo, keď v nej najstarší člen slovenskej výpravy a počas slávnostného ceremoniálu aj jej vlajkonosič, postupne strelil 99-98-96-99-99-100.

Druhou súťažou, v ktorej sa člen VČS Dukla Banská Bystrica predstaví, bude v piatok 3. augusta ľubovoľná malokalibrovka 60. Na programe je v piatok 3. augusta a práve v nej získal v roku 1996 v Atlante svoju prvú z dvoch bronzových medailí na OH. Na záver ho potom v rámci záverečného dňa streleckých súťaží v Londýne čaká v nedeľu 6. augusta ľubovoľná malokalibrovka 3x40. Kedysi jeho "parádna" disciplína, no dnes pre neho už, aj ako sám povedal, dosť "bolestivá".

11:35 Mečíř požiadal o voľnú kartu pre mix

Vedenie slovenskej tenisovej výpravy na OH 2012 v Londýne požiadalo prostredníctvom Miloslava Mečířa o voľnú kartu do miešanej štvorhry. Olympijský šampión zo Soulu 1988 to však so slovenskou účasťou v mixe nevidí príliš ružovo.

O 16 štartujúcich pároch sa rozhodne v utorok 31. augusta, keď je na programe aj žreb. "Určite nebudeme figurovať medzi dvanástkou, ktorá sa dostane v mixe priamo do hlavnej súťaže. Keďže pred nami je v rebríčku 20 krajín, nemáme veľkú šancu ani na zisk jednej zo štyroch voľných kariet od ITF. Počítam s tým, že jednu z nich dostanú určite domáci Briti, ďalším krajinám ich možno pridelia za zásluhy," povedal pre TASR šéf slovenskej výpravy.

 

10:30 Naša bedmintonistka skončila

Slovenská bedmintonistka Monika Fašungová sa v pondelok dopoludnia rozlúčila s olympijskými hrami v Londýne druhou prehrou v D-skupine ženskej dvojhry, keď vo Wembley Arene nestačila na Austrálčanku Victoriu Naovú vo dvoch setoch 12:21 a 18:21. Viac čítajte TU.

ženy - dvojhra (D-skupina):
Victoria Naová (Austr.) - Monika FAŠUNGOVÁ (SR) 2:0 (12, 18)
zápas trval: 35 minút.


Monika Fašungová si v svojej olympijskej premiére pripísala dve prehry.

 

09:50 Giggs prepísal históriu

Londýnska polícia priznala, že minulý týždeň jej príslušníci stratili zväzok kľúčov k niekoľkým dverám na štadióne vo Wembley. Podľa informácii Scotland Yardu však nedošlo k žiadnemu bezpečnostnému riziku.

Domáca Veľká Británia zdolala vo Wembley Spojené arabské emiráty (3:1) a v A-skupine a z dvoch zápasov získala štyri body. Waleský stredopoliar Ryan Giggs sa vo veku 38 rokov a 243 dní stal najstarším účastníkom olympijského futbalového turnaja.

 

08:05 Phelps skončil medzi porazenými. Američanom vyfúkli zlato Francúzi

Francúzskym plavcom dokonale vyšla odplata za Peking. V strhujúcom finále štafety na 4x100 m v.sp. na OH 2012 v Londýne vypálili rybník favorizovanému kvartetu USA. V Aquatic Centre sa stal hrdinom 20-ročný finišman Yannick Agnel, ktorý na poslednej päťdesiatke uštval Ryana Lochteho.

Michael Phelps získal už svoju 17. olympijskú medailu, no prvú strieborného lesku. "V krauliarskej štafete sme chceli zlato. Nezostáva nám nič iné, ako zablahoželať Francúzom k zisku titulu, dokázali poskladať výborný tím. Yannick Agnel podával počas celej sezóny kvalitné výkony a dnes bol skvelý. " Viac čítajte TU.


Radosť francúzskej štafety po senzačnom zisku zlatej medaily.

 

06:39 Volejbal: Brazílčania vyhrali nad Tuniskom

Volejbalisti Brazílie zvíťazili v B-skupine na olympijskom turnaji v Londýne nad Tuniskom 3:0.

 

06:38 Pozemný hokej: Nemky zdolali USA 2:1

Pozemné hokejistky Nemecka zvíťazili v dueli B-skupiny na olympijskom turnaji v Londýne nad USA 2:1.

 

06:36 Basketbalisti Argentíny porazili Litvu

Basketbalisti Argentíny zvíťazili v A-skupine na olympijskom turnaji v Londýne nad Litvou 102:79.

 

06:32 Hádzanári Maďarska podlahli Dánsku

Hádzanári Maďarska prehrali v dueli B-skupiny na olympijskom turnaji v Londýne s Dánskom 25:27.

01 - Modified: 2004-08-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Príbeh z rozprávky 02 - Modified: 2004-08-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O peniazoch a deťoch 03 - Modified: 2004-08-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Na mladých striehnu aj banky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
14. máj 2024 19:54