StoryEditor

Krátko zo športu

06.01.2013, 23:00

Cibulková zničila wimbledonskú víťazku
Najlepšia slovenská tenistka Dominika Cibulková sa impozantným spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry v austrálskom Sydney (dotácia takmer sedemstotisíc dolárov). Prvýkrát v kariére zdolala piatu nasadenú Češku a wimbledonskú víťazku z roku 2011 Petru Kvitovú, ktorú po výbornom výkone deklasovala za niečo vyše hodiny 2:0 na sety (6:1, 6:1).

Zedník ukončil hokejovú kariéru
Slovenský hokejista Richard Zedník ukončil svoju bohatú hráčsku kariéru. Dlhoročný reprezentant sa rozhodol v tichosti skončiť s hokejom. Ako uviedol, plánuje sa venovať viac svojej dcére a plniť si cestovateľské sny, ktoré počas aktívnej hráčskej činnosti nestihol zrealizovať. Zedník pre vlečúce sa zdravotné problémy vynechal kompletný ročník 2012/2013, no stále nehovoril o konci kariéry. „Lákalo ma to, zvlášť keď za Banskú Bystricu nastupoval Mišo Handzuš. Ale mal som určité zdravotné problémy, ktoré sa už dlhšie obdobie ťahali. Čo sa týka návratu na ľad, teraz je to už neskoro,“ povedal Zedník.

Lašák bude chytať v Spartaku Moskva
Slovenský brankár Ján Lašák bude opäť pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige. Po tom, čo predčasne skončil v Amure Chabarovsk, bude tentoraz miestom jeho pôsobenia aktuálne posledný tím Západnej konferencie Spartak Moskva, s ktorým podpísal zmluvu do konca sezóny. Pre 33-ročného Lašáka to bude v KHL už štvrtý tím, ktorého dres oblečie. Predtým okrem Chabarovska pôsobil ešte v SKA Petrohrad a Atlante Mytišči. V jeho bránke stál v tomto ročníku v 12 stretnutiach, z ktorých len tri boli víťazné. Jeho úspešnosť zákrokov dosiahla 90,6 percent a inkasoval priemerne 3,16 gólu na zápas.

Lyžiar Žampa bodoval vo Svetovom pohári
Slovenskému lyžiarovi Adamovi Žampovi sa v nedeľu podarilo tretíkrát v kariére bodovať v pretekoch Svetového pohára. V slalome v chorvátskom Záhrebe obsadil 28. miesto so stratou 5,78 s na víťazného Rakúšana Marcela Hirschera a do hodnotenia prestížneho seriálu si pripísal ďalšie tri body.

Schlierenzauer obhájil titul na Turné štyroch mostíkov
Rakúsky skokan na lyžiach Gregor Schlierenzauer obhájil celkové prvenstvo na prestížnom Turné štyroch mostíkov. Na záverečnom podujatí na domácej pôde v Bischofshofene triumfoval pred najväčším rivalom Nórom Andersom Jacobsenom a rovnako ako vlani si odnáša prémiu v podobe luxusného automobilu značky Touareg od firmy ABT.

Schlierenzauer zvíťazil v konečnom účtovaní o trinásť bodov pred severanom, ktorý vyhral úvodné dva diely v Oberstdorfe a Garmisch-Partenkirchene.
Víťazkami Slovenského pohára basketbalistiek sa stali hráčky Good Angels Košice, ktoré vo finálovom stretnutí zdolali Ružomberok 76:58 a desiatykrát triumfovali v domácej pohárovej súťaži. Na treťom mieste skončil ŠBK Šamorín, ktorý zdolal Piešťanské Čajky 64:44.

Basketbalistky Košíc vyhrali Slovenský pohár

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 16:55