StoryEditor

Ruská KHL ocenila dvoch Slovákov. Lašáka a Janusa

24.01.2013, 23:00

Jeden efektným zákrokom lapačkou zneškodnil šancu hráča Lokomotivu Jaroslavľ Jegora Averina a zabránil gólu, druhý rovnako lapačkou chytil strelu kanoniera Avangardu Omsk Alexandra Perežogina, ktorý už dvihol ruky nad hlavu a tešil sa z gólu. Dvaja slovenskí hokejoví brankári Ján Lašák a Jaroslav Janus si týmito zákrokmi vyslúžili ocenenie v elitnej desiatke za uplynulé obdobie v prestížnej Kontinentálnej hokejovej lige.

Podľa oficiálnej internetovej stránky súťaže gólman Spartaka Moskva Lašák, ktorý sa len pred niekoľkými dňami vrátil do ruskej ligy, skončil na siedmom mieste. O dve priečky pred ním sa umiestnil gólman Slovana Janus. Ten predviedol aj druhý skvelý zákrok v rovnakom dueli s Omskom, keď vzápätí nedal šancu ani Dmitrijovi Siominovi, ktorý už strieľal do odkrytej bránky, no náš reprezentačný gólman ešte v páde stihol betónom jeho strelu stlmiť a zabránil tak presnému zásahu vo vlastnej sieti.
Najkrajším zákrokom sa prezentoval v tom istom zápase domáci brankár Avangardu Eduard Rejzvich, ktorý za stavu 0:1 zmaril čistú šancu ďalšiemu slovenskému reprezentantovi Máriovi Bližňákovi. Slovanistický útočník pálil do jeho odkrytej bránky, ale Rejzvichova lapačka bola proti.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 10:58