StoryEditor

Radšej dám peniaze na iný šport, tvrdí Bödör

02.10.2012, 00:00
Autor:
(lm)(lm)

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör v rozhovore pre HN:

Koľko peňazí ste za deväť rokov dali do futbalu?
Je to rôzne. Veľa peňazí išlo do pokrytia samotného rozpočtu na sezónu. Ďalšie prostriedky sme minuli na reklamu. Ďalej sme preinvestovali peniaze na osvetlenie, vybudovali sme trávnaté plochy. Celkovo to bude niekoľko miliónov eur.

Napriek tomu ste oznámili koniec podpory vo futbale.
Nás poškodilo rozhodnutie zväzových orgánov. Vysmiala nás komisia rozhodcov, tie výroky, čo mali k našim námietkam, veď to je hanba. A vysmiala nás aj disciplinárna komisia. V takomto prostredí už ďalej nemôžem pracovať. Nevidím ani jeden dôvod, prečo by som mal naďalej podporovať futbal. Stratilo to pre mňa význam. Radšej dám peniaze do iných športov.

Budete sa túto kauzu ešte snažiť vyriešiť, alebo ste zmierený s rozhodnutím?
Nie, nebudeme nič riešiť ani nič nikomu dokazovať. V každom športe je krivda, ale toto účelovo poškodilo náš klub. A nič by som už ani nevyriešil, skôr by to dopadlo tak, že by klub dostal ďalšie tresty.

Finančne však futbal v Nitre podporovať budete aj naďalej.
Do novembrového valného zhromaždenia ho budem ešte aj s druhým spolumajiteľom Jiřím Magyarom finančne podporovať. Potom padne rozhodnutie, čo bude s akciovou spoločnosťou. Ja svoje akcie ponúknem, a keď bude niekto chcieť pokračovať, tak môže. Uvidím aj aká bude reakcia mesta, prípadne iných záujemcov.

Je ešte možnosť, že sa k futbalu vrátite?
V tejto chvíli neviem na toto odpovedať. Momentálne však takúto možnosť nevidím.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 21:48