StoryEditor

Skalica sa chce vo štvrťfinále pohrať so Zvolenom

06.03.2012, 12:23
Autor:
tasrtasr
Skaličania po historicky najlepšej základnej časti extraligy si zdvojnásobili chuť aj na play off, o to viac, že si tesným víťazstvom v Banskej Bystrici priradili Zvolen.

Zo šatne Skaličanov sa ozývajú hlasy, že dobre urobili, keď takto dopadli. Zvolen je vraj zo všetkých volieb príjemný súper a dušujú sa, že si s ním schuti zahrajú a ak okolnosti dovolia, tak si s ním aj pohrajú.

Asistent trénera Svatopluk Kosík vyzdvihuje najmä historicky najlepšie umiestenie Skalice po základnej časti, čo možno považovať pred play off za obrovskú oporu. "Chlapci od začiatku sezóny toto umiestenie odbojovali. Vždy sme sa pohybovali medzi prvým a štvrtým miestom. Splnil sa nám cieľ, len škoda stratených niektorých bodov, napríklad s poslednou Nitrou, mohli sme nazbierať aj viac bodov. Za základnú časť patrí hráčom jednoznačne poďakovanie."

Playoffový súper zo Zvolena by mohol zvádzať aj na podcenenie. Svatopluk Kosík: "My sme sa nejako nezaoberali s možným súperom, chceli sme do play off vyštartovať z najlepšej pozície, a to sa nám podarilo. A že je to Zvolen sme sa dozvedeli až v závere zápasu s Banskou Bystricou. Zvolen považujem za ťažkého súpera, my budeme mať výhodu spočiatku domáceho prostredia a doma o jeden zápas navyše, ak by sa hralo až na doraz. Náš cieľ je jednoznačný, prejsť minimálne do semifinále."

Či je Zvolen ťažký, alebo ľahký je pre Svatopluka Kosíka polemická otázka. "V play off sa hrá od nuly, záleží na sebamenších chybičkách. Zvolen určite bude u nás vychádzať z defenzívy, o to ťažšie to budeme mať v útoku, súper sa zasa spoľahne na zaužívané brejky."

Mladý útočník Juraj Jurík si otvoril až v záverečnom 54. kole v Banskej Bystrici sezónny gólový účet a scenár sa mu teraz zostavuje ľahšie. "Východisková pozícia z druhého miesta je pre nás úžasná. Preto sme do Banskej Bystrice aj šli, bez žiadnej kalkulácie o prípadnom súperovi v play off. Na Zvolen doma vletíme a život na ľade ukáže čo ďalej." 

Zvolen je zatiaľ pre Juraja Juríka tak trochu záhadný. "Ani neviem, s čím k nám príde. My hráme doma rýchly nátlakový hokej, tak asi sa bude snažiť strážiť si stredné pásmo. Aj presilovky budú dôležité, v play off sú dokonca ťažiskové a ak vychádzajú, zápasy sa vyhrávajú, ja len dúfam, že nám doprajú a že nám štýl Zvolena zapasuje. Po prvom zápase už bude mať každý jasno, čo si môže dovoliť. Zvolen zažil nevyrovnané výkony, to mi v hlave najviac utkvelo, veď bol aj prvý v tabuľke, potom spadol úplne dole."

Krídelník Michal Klejna si pochvaľuje súpera zo Zvolena. "Sme spokojní, makali sme celú sezónu, cieľom bola prvá štvorka, skončili sme druhí, je to príjemný pocit. Teraz sa treba otriasť, zbaviť sa zranení, únavy a v plnej sile sa postaviť na ľad. Priznám sa, že z nás by asi nikto nechcel hrať v play off proti Bystrici, je nepríjemná a asi aj náhoda spôsobila, že sa dvojičky, aj tá naša takto poskladala. Ak budeme v play off úspešní, aj naša cena porastie, zvuk mesta sa bude ľahšie šíriť ďalej a spokojnosť fanúšikov sa znásobí. Srdcom, bojovnosťou, všetkým možným sme ustáli víťazstvo v Banskej Bystrici a myslím si, že je to aj recept ako byť úspešní v play off proti Zvolenu."

Pozrú si videá, taktiku. Michal Klejna: "Zvolen si opäť preštudujeme, povieme si ako naň, a potom sa už rozhodne na ľade. Iná je teória, iná samotná hra, šanca na semifinále je však veľká. Zo zvolenských hráčov poznám Ondreja Otčenáša, s ktorým som hrával v mládežníckych reprezentáciách a ešte Lukáša Škrečka, nikoho viac. Asi sa Zvolen pokúsi zmobilizovať po tých obmenách a problémoch. Vzhľadom na siedme miesto môže len získať, treba si dať pozor aj na tento inšpirujúci fakt."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 02:14