StoryEditor

Nechce sa mi veriť, že by manipulovali zápasy

13.09.2013, 00:00

Kapitán FK 1904 DAC Dunajská Streda Branislav Fodrek odišiel z klubu po tom, čo mu vedenie nevyplatilo výplatu za dva mesiace. V súčasnosti si hľadá nové pôsobisko.

Patrili ste k futbalistom klubu, ktorí odišli ešte pred vypuknutím korupčného škandálu. Ako vnímate, že štyria vaši bývalí spoluhráči podľa polície ovplyvňovali zápasy?
Dozvedel som sa to z novín, čiže je to pre mňa tiež prekvapenie. Šokovalo ma to, nechce sa mi tomu veriť. Nemal som nikdy pocit, že by boli zápasy zmanipulované.

Skôr ako ste odišli, odohrali ste niektoré zápasy, ktoré polícia označila ako zmanipulované. Nezdali sa vám podozrivé výkony spoluhráčov alebo slabé výsledky napríklad v zápasoch proti Myjave (4:1) alebo Senici (4:0)?
Priznám sa, že absolútne nie. Chyby robí každý a do hláv ostatných nevidím. Pripisoval som to celkovej atmosfére v mužstve a finančným problémom v klube. Klub mal svoje problémy, to je verejne známe, ale toto je čosi úplne iné.

Mohla to byť zo strany vašich bývalých spoluhráčov reakcia na meškajúce výplaty?
To sú špekulácie, na ktoré je ťažké reagovať. Každý si žije ten svoj život, každý si hrá sám za seba. Myslím si, že to s tým nemá nič spoločné.

Keby sa tie podozrenia potvrdili, nahnevalo by vás to?
To sú špekulácie. Ale, samozrejme, keď sa týždeň pripravujete na zápas a keď niekto také niečo urobí, ak to je pravda, že to urobili, tak to naštve, to je choré. Ale nerád by som dával nejaké súdy skôr, ako sa skončí vyšetrovanie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:26