StoryEditor

Zaujímavosti zo svetového šampionátu v atletike

14.08.2013, 00:00

Velďáková prekvapila. Dokonca aj trénera
Slovenská trojskokanka Dana Velďáková sa prebojovala do finále na svetovom šampionáte v Moskve. Výkonom 13,88 metra postúpila medzi dvanásťčlennú ženskú elitu z posledného miesta a splnila tak svoj cieľ na vrchole tohtoročnej atletickej sezóny. Bronzová medailistka z halového európskeho šampionátu spred štyroch rokov si účasť v zajtrajšom finále vybojovala druhým pokusom. „Prvýkrát sa jej stalo, že na tretí posledný pokus ani nemusela nastúpiť, pretože už vedela, že postúpila,“ zhodnotil vedúci výpravy Martin Pupiš.

Nemec Harting dokonal zlatý hetrik
Štvrtý pokus. Nemecký diskár Robert Harting (na snímke) hodil 69,11 metra. A mohol sa začal radovať. Práve týmto pokusom si totiž vybojoval zlatu medailu na majstrovstvách sveta v Moskve. A zároveň vstúpil do histórie atletiky. Nemecký reprezentant totiž dokonal zlatý hetrik, keď na svetových šampionátoch triumfoval tretikrát za sebou. Za sebou nechal strieborného Poliaka Piotra Malachowského a bronzového Estónca Gerda Kantera. Harting potvrdil svoju dominanciu v hode diskom aj na minuloročnej olympiáde, kde taktiež získal zlatú medailu.

Slovenky v chôdzi zlyhali
Naše chodkyne zlyhali na majstrovstvách sveta. V pretekoch na dvadsať kilometrov totiž Mária Gáliková ani preteky nedokončila a vzdala, druhá Slovenka na trati Mária Czaková skončila vzadu na 51. mieste. Za ňou už prišlo do cieľa len šesť chodkýň. Obidve Slovenky brzdil aj fakt, že bojovali so zdravotnými problémami. „Bohužiaľ, dopadlo to pre nás zle, aj keď vyhliadky neboli nejaké veľké. Maja Gáliková bojovala so zranenou nohou už pred majstrovstvami sveta, Czaková zase mala žalúdočné problémy,“ skonštatoval vedúci výpravy Martin Pupiš.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 11:02