StoryEditor

Messi sa zranil. A stratil šancu na rekord

04.04.2013, 00:00

Najlepší futbalový klub sveta FC Barcelona prišiel len pár minút pred koncom o víťazstvo v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov v Paríži (Španieli remizovali 2:2). Lenže. To Katalánci predýchali veľmi rýchlo. Témou číslo jeden je pre nich Lionel Messi.

Ten síce strelil úvodný gól zápasu, ale sa zranil v prvom polčase a jeho štart v odvete najprestížnejšej európskej klubovej súťaži je otázny. „V prípade normálnej liečby takého zranenia potrebuje hráč na uzdravenie okolo desať dní,“ informovali po včerajšom vyšetrení lekári katalánskeho klubu. Messi však určite vynechá sobotňajší ligový duel doma s Malorkou, čo v praxi znamená, že jeho rekordná séria gólov v 19 zápasoch za sebou sa končí. Zranenie možno ohrozí aj Messiho šance prekonať vlastný rekord, keď v minulej sezóne Primera Division dal 50 gólov, pričom teraz ich má na konte 43. Svetové médiá sa predbiehali v tom, kto prinesie najrýchlejšie aktuálne informácie o zdravotnom stave Messiho. Spočiatku bol verdikt jasný: Messi bude chýbať tri týždne a vynechá odvetný duel na Nou Campe s Parížom.



Po vyšetrení sa však situácia zmenila. „Vrátim sa čoskoro. Našťastie to nebude nič vážne,“ informoval Messi svojich priaznivcov na sociálnej sieti. Okrem Messiho sa musí líder španielskej Primera Division zaobísť aj bez jeho krajana Javiera Mascherana, defenzívny špecialista si pri nešťastnej kolízii so spoluhráčom Jordim Albom poranil pravé koleno.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 06:34