StoryEditor

Skupina B: Anglicko -- Švajčiarsko 3:0 (1:0)

18.06.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Anglickí futbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom druhom zápase B-skupiny v Coimbre nad Švajčiarskom 3:0 a pripísali si do tabuľky prvé tri body. Hrdinom duelu bol útočník Wayne Rooney, autor dvoch gólov Albiónu. Anglický tínedžer navyše prepísal dejiny majstrovstiev Európy, keď sa vo veku 18 rokov a 7 mesiacov stal najmladším strelcom tohto podujatia v histórii. Kuriózny bol najmä druhý gól Rooneyho, keď sa jeho strela dostala do siete od žrde a následne hlavy brankára Stiela. Anglický koncert zavŕšil po prihrávke Nevilla stredopoliar Gerrard. "Som rád, že sme zápas zvládli, pretože po nešťastnej prehre s Francúzskom som nevedel, v akej psychickej pohode budú moji zverenci. Klobúk dolu pred výkonom Rooneyho. Streliť v osemnástich rokoch dva góly na takomto významnom turnaji je obdivuhodné," uviedol šťastný tréner Anglicka Sven Göran Eriksson. Kormidelník Švajčiarska Jakob Kuhn bol napriek prehre s hrou svojich zverencov spokojný: "Mužstvo ukázalo silnú morálku a bojovnosť. Hrali sme dlho v oslabení, vo veľkom teple to bolo mimoriadne fyzicky náročné."
Anglicko -- Švajčiarsko 3:0 (1:0)
Góly: 23. a 75. Rooney, 82. Gerrard, ČK: 60. Haas, rozhodoval: Ivanov (Rus.), 30 216 divákov (vypredané)
Anglicko: James -- G. Neville, Terry, Campbell, A. Cole -- Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes (70. Hargreaves) -- Rooney (83. Dyer), Owen (72. Vassell)
Švajčiarsko: Stiel -- Haas, Müller, M. Yakin, Spycher -- Wicky, Celestini (54. Cabanas), Huggel - H. Yakin (83. Vonlanthen) -- Chapuisat (46. Gygax), Frei

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:14