StoryEditor

Babka: Prebudili sme sa v pravý čas

13.03.2002, 23:00

Nečakane dramatickú sériu odohrali vo štvrťfinále slovenskej hokejovej BOSS extraligy hráči bratislavského Slovana, ktorí si zabezpečili postup medzi najlepšie štyri mužstvá až v rozhodujúcom siedmom stretnutí. Jednoznačným víťazstvom 7:1 nad Liptovským Mikulášom si čiastočne udobrili svojich fanúšikov, ktorých hlasivky budú potrebovať už v piatok a v sobotu, keď na domácom ľade privítajú Košice. Po stretnutí padol veľký kameň zo srdca aj kapitánovi "belasých" Danielovi Babkovi.
Aká bola vo vašej kabíne atmosféra pred rozhodujúcim stretnutím tejto série?
-- Vedeli sme, že v tomto stretnutí nám ide o krk. V prípade neúspechu by to bola nielen veľká blamáž klubu, ale aj nás, hráčov. To si každý uvedomoval, a preto pred samotným stretnutím chlapcov ani nebolo treba nejako zvlášť hecovať. Každý vedel, že treba zabrať naplno. Dúfali sme, že sa nám podarí streliť úvodný gól, a potom tá nervozita z našej strany opadne. Od začiatku sme sa snažili vytvoriť si tvrdou hrou telom určitú fyzickú prevahu, ktorú sme chceli umocniť nejakým gólom. To sa nám podarilo a aj vďaka tomu sme zvíťazili.
Boli po nečakaných prehrách s Mikulášom aj nejaké sankcie?
-- Neboli a myslím si, že by ani nemali pozitívny efekt. Našťastie sme sa prebudili v pravý čas.
Po namáhavej sérii vás už v piatok čaká prvé semifinálové stretnutie proti oddýchnutým Košiciam...
-- Na toto stretnutie už nenastúpime pod takým tlakom ako proti Mikulášu, pretože predsa len, postupom do semifinále sme už splnili aspoň primárny cieľ. Teraz sa treba na súpera poriadne pripraviť a pokúsiť sa prebojovať až do finále. Bude to však veľmi náročné.
Čo bude v týchto stretnutiach rozhodovať?
-- Náš súper má veľmi rýchlych a šikovných útočníkov, ktorých musíme ubrániť tvrdou a pozornou hrou. Rovnako ťažké to budú mať však aj naši útočníci, veď obrancovia Košíc sú veľmi dobre stavaní. Budú to veľmi náročné stretnutia, v ktorých bude rozhodovať obetavosť hráčov na všetkých postoch. Košice sú veľmi nebezpečné najmä pred domácim publikom. Dúfam, že my sme si utorkovým víťazstvom získali späť srdcia našich priaznivcov. Ich podporu totiž budeme veľmi potrebovať.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 12:05