StoryEditor

Trnava ide ďalej. Na postup sa však poriadne natrápila

09.07.2015, 22:48
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016. Vo štvrtkovej odvete 1. predkola remizovali s Olimpicom Sarajevo z Bosny a Hercegoviny 0:0 na štadióne ViOn-u Zlaté Moravce.

"Andeli" v prvom súboji na Olympijskom štadióne v Sarajeve remizovali 1:1 a idú ďalej gólom zo súperovho ihriska. Zverenci trénera Juraja Jarábka sa v 2. predkole EL stretnú s Linfield FC zo Severného Írska. V prvom zápase vyhrali doma Severní Íri nad NSÍ Runavík z Faerských ostrovov 2:0, v druhom im stačila prehra 3:4.

odveta 1. predkola EL 2015/2016:

Spartak Trnava - Olimpic Sarajevo 0:0

ŽK: Mikovič, Tóth, Vlasko, Jakubech - Bogičevič, Muharemovič, Handžič, Smajič, Regoje, Raščič, Karič, rozhodoval: Rogers (Ír.), 3011 divákov.

/prvý zápas: 1:1, do 2. predkola postúpil Spartak/

zostavy a striedania:

Trnava: Jakubech - Tóth, Nikolič, Godál, Čonka - Casado, Sabo - Halilovič (58. Schranz), Vlasko (90. Greššák), Cleber (10. Harba) - Mikovič

Sarajevo: Hamzič - Gligorov, Regoje, Bogičevič, Merajič - Handžič (80. Jusufovič), Muharemovič - Pandža, Smajič (55. Karič), Brkovič (65. Stefan) - Raščič

Náporom začali hostia, usadili sa na polovici Spartaka, ale za prvých päť minút nič nevytvorili. V 10. minúte musel zraneného Trnavčana Clebera vystriedať Harba. Ten sa v 13. minúte dostal do úniku po pravej strane, ale strieľal slabo. V ďalších fázach sa hral nervózny futbal, plný osobných súbojov a faulov.

Chýbala súvislá kombinácia a gólové šance. Až v 37. minúte zaujala akcia Haliloviča, ktorý strieľal tvrdo, ale len do náručia pripraveného brankára hostí. Súperi sa dobre kontrolovali, Bosniaci hrali úplne vyrovnanú partiu, hoci viac sa hralo na ich polovici. Až záver polčasu priniesol viac futbalového vzrušenia. Najprv to skúsil Vlasko z priameho kopu v 44. minúte, ale obrana zblokovala na roh. Potom po spätnej prihrávke Čonku pálil nad Mikovič a v nadstavenom čase opäť Vlasko opäť z priameho kopu namieril veľmi nepresne.

Druhý polčas začali aktívnejšie domáci, v 48. minúte lob Saba ale z uhla skončil nad. V 53. minúte mohli udrieť hostia, po prihrávke Smajiča mal šancu Pandža, ale netrafil presne. Trnava hnaná neustálym povzbudzovaním vlastných fanúšikov, sa rútila do zakončenia v 60. minúte, ale Mikovič zle trafil z voleja. V 69. minúte napriahol Vlasko z 20 metrov, ale opäť išla lopta mimo a o tri minúty mu tvrdú strelu výborne na dvakrát zlikvidoval brankár Hamzič.

Trnava sa dostala do tlaku a v 74. minúte Casadovu strelu po spätnej prihrávke Bosniaci s vypätím síl zblokovali. V 78. minúte z nádejnej pozície poslal priamy kop iba nad kapitán hostí Muharemovič, v 82. mohol rozhodnúť trnavský Harba, ale pálil zasa nepresne, a gól nepriniesli ani následné nožničky stopéra Sarajeva Bogičeviča. V 85. minúte nad strieľal Schranz, ale postupový gól mal na kopačke Pandža v 89. minúte, išiel sám na Jakubecha, ten ale Trnavu a jej postup zachránil.

hlasy po zápase:

Mirza Varešanovič, tréner Sarajeva: "Mali sme motív najviac, aby sme vyhrali, chceli sme postup darovať Srebrenici, to je pre nás sväté. UEFA razí fair play, ale Spartak to neukázal. Nechápem, keď hráč leží na zemi a súper hrá a nedá loptu do autu. Myslím, že vypadlo lepšie mužstvo, lebo už doma sme mali viac šancí. Ale to je futbal. Mám veľký rešpekt k Spartaku, ale vypadol lepší tím. My sme mali vyhrať už doma. Trnave prajem šťastie v ďalšom predkole."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Už po prvom zápase sme vedeli, že je Olimpic je kvalitný súper a dnes to potvrdil. My sme nechceli otvárať hru. Sarajevo prišlo hrať futbal, jeho hráči boli technicky aj fyzicky výborne pripravení. My sme mali pár náznakov šancí, škoda Sabovej šance, keď prehodil prázdnu bránu. Chýbala nám ľahkosť. Pohárové zápasy sa hrajú ale takto, ide o balík peňazí, sme radi, že sme sa dostali cez silného súpera. Špeciálne chválim celé mužstvo, pracovalo disciplinovane. A špeciálne mladého 18-ročného Jakubecha, ktorý nás podržal a to hral prvá zápas v Európskej lige. Klobúk dole pred ním."

Matúš Čonka, obranca Trnavy: "Neviem, či sme boli v dvojzápase kvalitnejší. Šťastie bolo, že sme strelili v Sarajeve gól. Pri šanci súpera v poslednej minúte nás podržal Adam Jakubech."

Emir Halilovič: "Sme radi za postup, hoci sme nehrali až tak dobre. Som rád, že môj gól nám napokon zaistil postup. Sarajevo dokázalo, že má výborných hráčov. O Linfielde ešte nič neviem, ale isto si ho naštudujeme."

Martin Tóth, obranca Trnavy: "Postup nás stál veľa síl aj nervov. Najnervóznejší som bol, keď išli sami na brankára, nevedel som či to Adam chytí, ale chvalabohu chytil."

 

01 - Modified: 2007-07-18 19:37:16 - Feat.: 0 - Title: Práca pre vyvolených
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 23:02