StoryEditor

Česi nám Vůjtka nezoberú. Tréner zostáva u nás

21.05.2013, 00:00
Autor:
(lm)(lm)
Úspešný tréner našej reprezentácie dodrží zmluvu a povedie nás aj na olympiáde v Soči.

Slovenský hokej nepríde o svojho hrdinu. Český hokejový kouč Vladimír Vůjtek totiž dodrží zmluvu a zostane pri našej reprezentácii. Pre HN to potvrdil samotný tréner. V Česku totiž prebehli informácie o tom, že by naši západní susedia mali záujem o kouča, ktorý pre Slovensko vybojoval minulý rok medailu na šampionáte. „Nemám dôvod odchádzať, s touto prácou som spokojný, a keď bude spokojný aj zväz, tak zostávam,“ tvrdí pre HN Vůjtek.

Ten má platnú zmluvu do budúcoročných majstrovstiev sveta v Bielorusku. Slovákov povedie aj vo februári 2014 na olympiáde v Soči. „Hlavným cieľom pre mňa je olympiáda. Od leta začnem kontaktovať hráčov z NHL. Predbežne však všetci hráči zo zámoria potvrdili, že chcú v Soči štartovať,“ dodal český kouč. Ten potvrdil, že našu reprezentáciu neopustí ani v prípade nejakej lukratívnej zmluvy. „Záujem Čechov považujem len za špekulácie. Zatiaľ všetko funguje ako má a meniť nebudem,“ skonštatoval Vůjtek.



66-ročný tréner však ešte nevie, čo bude po ďalšom šampionáte, kedy mu končí zmluva so slovenským hokejovým zväzom. „Nad týmto nerozmýšľam. Mám však svoje roky, takže uvidím potom podľa situácie,“ hovorí Vůjtek. Ten bol podľa českých médií adeptom na reprezentačnú stoličku u našich západných rivalov. Česi totiž skončili na majstrovstvách sveta siedmi a žiadajú odvolanie súčasného trénera Aloisa Hadamczika.

Kto je Vladimír Vůjtek
Počas hráčskej kariéry hral za tri kluby v Karvinej, vo Vítkoviciach a v Trenčíne. S trénerskou kariérou začínal v Karvinej a vo Vítkoviciach, neskôr sa stal trénerom československej reprezentácie do 20 rokov Zlína a Třinca. V českej extralige vybojoval so svojimi tímami dvakrát striebornú medailu. Z Česka odišiel do ruskej Superligy, kde získal dvakrát titul s Jaroslavľom. V minulej sezóne potom ten istý klub doviedol k bronzovej priečke v Kontinentálnej hokejovej lige. V auguste 2011 sa stal koučom našej reprezentácie. Na minuloročnom šampionáte s ňou získal striebro a tento rok bol s tímom vo štvrťfinále.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 04:43