StoryEditor

Surového gól rozhodol o víťazstve Pittsburghu

30.12.2003, 23:00
Autor:
HNHNSITASITA
Kanadsko-americká NHL mala na programe až trinásť zápasov. Predstavilo sa v nich 15 slovenských hokejistov, ktorí zaznamenali celkovo 5 bodov za tri góly a dve asistencie.

Kanadsko-americká NHL mala na programe až trinásť zápasov. Predstavilo sa v nich 15 slovenských hokejistov, ktorí zaznamenali celkovo 5 bodov za tri góly a dve asistencie. Talentovaný slovenský útočník Tomáš Surový rozhodol svojím piatym gólom sezóny o osude zápasu medzi Pittsburghom a Chicagom (1:0). Dvadsaťdvaročný rodák z Banskej Bystrice v 23. minúte využil výbornú prihrávku od Toma Kostopoulosa a z priestoru pravého kruhu prekonal presnou strelou brankára Blackhawks Steva Passmora. "Tom spravil výbornú prácu pri mantineli a ideálne mi nahral. Potom som si posunul puk bližšie k bránke a vystrelil," opísal akciu Surový, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Brankár Penguins Sebastien Caron zneškodnil všetkých 31 striel hráčov Chicaga, ktorého séria bez víťazstva na súperových ihriskách sa tak natiahla už na 12 zápasov. Domáci sa týmto víťazstvom posunuli z poslednej priečky celej NHL a odsunuli tam doteraz predposledný Columbus. Po nedeľňajšej prehre 2:5 v Ottawe sa Atlante opäť nedarilo a v domácom prostredí podľahla Montrealu najtesnejším rozdielom 1:2. Canadiens zaskočili Thrashers v prvej tretine útočnou hrou a vyťažili z toho zásluhou obrancu Andreja Markova a krídelníka Pierra Dagenaisa oba góly. Na druhom presnom zásahu hostí sa asistenciou podieľal Richard Zedník. V polovici duelu sa presadil slovenský zástupca v drese domácich Ronald Petrovický, ktorý zblízka nedal šancu inak nepriestrelnému Jocelynovi Thibaultovi. Najlepší tím NHL Toronto prehrával na Floride po dvoch tretinách už 2:4, no nakoniec dvoma gólmi Owena Nolana v poslednej tretine dokázal vyrovnať. Slovenský útočník Juraj Kolník zaznamenal v 37. minúte svoj tretí gól sezóny, keď na útočnej modrej čiare získal puk a prekonal veterána v bránke Maple Leafs Eda Belfoura tvrdou stredou pod žŕdku. Zároveň si obohatil svoje konto aj o dva plusové body. "Podľa môjho názoru to bol šťastný gól. Nolan neuveriteľne tečoval puk letiaci mimo bránky, bola to ukážka výbornej koordinácie očí a rúk. Koľkokrát sa vám však podarí spraviť niečo podobné?", neveriacky krútil hlavou nad vyrovnávajúcim gólom Toronta tréner Floridy Rick Dudley. Panthers neprehrali už šiesty zápas za sebou v domácej aréne.
Výsledky: Carolina -- Buffalo 2:1, Washington -- Boston 1:3, NY Islanders -- New Jersey 3:1, Columbus -- St. Louis 2:3, Tampa Bay -- Anaheim 0:2, Pittsburgh -- Chicago 1:0 (za domácich Surový 1+0), Atlanta -- Montreal 1:2 (Ron. Petrovický 1+0 -- Zedník 0+1), Florida -- Toronto 4:4 (za domácich J. Kolník 1+0), Dallas -- Philadelphia 2:2, Calgary -- Minnesota 2:2, Colorado -- Vancouver 2:3, Phoenix -- NY Rangers 2:3 pp (za domácich Nagy 0+1), San Jose -- Nashville 5:2.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 01:01