StoryEditor

Arsenal poprel správy, že majiteľ Kroenke predá klub

03.03.2013, 23:00

Vedenie Arsenalu Londýn dementovalo informácie, že majoritný akcionár a americký miliardár Stan Kroenke plánuje predať svoj podiel v anglickom futbalovom klube. Londýnčania tak reagovali na dohady britského periodika Sunday Telegraph, ktorý informoval o záujme istého konzorcia z Blízkeho východu.

Podľa medializovaných informácií mali jeho predstavitelia v úmysle predložiť ponuku vo výške 1,5 miliardy libier a požiadať o stretnutia s Kroenkem. „Stan Kroenke sa zaviazal klubu na dlhé obdobie a nemá v úmysle predať svoj podiel. Nekontaktoval nás žiadny potenciálny záujemca,“ povedal hovorca Arsenalu Mark Gonnella pre agentúru Reuters. Arsenal v posledných rokoch ustúpil zo svojej slávy, už vyše sedem rokov nezískal žiadnu trofej a fanúšikovia sú nahnevaní na výkony zverencov trénera Arsena Wengera. Kroenkeho vyhlásil prestížny magazín Sport Illustraded za najmocnejšieho muža v športe. Podnikateľ patrí medzi najbohatších Američanov, časopis Forbes odhaduje jeho majetok na 3,2 miliardy dolárov.

Američan založil spoločnosť Kroenke Sports Enterprises, cez ktorú robí svoj biznis v športe. Okrem Arsenalu vlastní päť športových klubov v najprestížnejších športoch v Amerike. „Peniaze znamenajú moc a Kroenke je v tomto smere ikonou. Navyše nezostal len pri jednom klube, ale neustále sa rozširoval aj v športovom biznise,“ píše John Wertheim z magazínu Sport Illustraded. Ten navyše doplnil, že podnikateľ je zaujímavý aj tým, že žiadny zo svojich klubov doteraz nikdy nepredal. 

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 10:45