StoryEditor

Mal hodnotiť zápas. Namiesto toho Benitez v Chelsea končí

28.02.2013, 23:00

Prišiel na tlačovú konferenciu po zápase londýnskej Chelsea v Anglickom pohári na ihrisku Middlesbrough. Namiesto hodnotenia zápasu, v ktorom jeho tím vyhral 2:0, však španielsky kouč Rafael Benitez šokoval. Po sezóne v Chelsea končí. „Po skončení sezóny odídem – oni nepotrebujú so mnou ďalej míňať čas,“ vyhlásil kouč. Beniteza najali v novembri za prepusteného Roberta di Mattea, ale nikdy ho neprijala väčšina priaznivcov londýnskeho veľkoklubu.



Mnoho z nich je dokonca nahnevaných, že vyhodili Di Mattea, ktorý doviedol londýnsky klub v minulej sezóne k triumfu v Lige majstrov. Ďalšej početnej skupine sa zasa nepáči Benitezov herný systém. „Počas svojej trénerskej kariéry som vyhral deväť trofejí na najvyššej klubovej úrovni. Skupina fanúšikov nepreukazuje žiadnu službu mužstvu, keď spievajú a míňajú čas pripravovaním bannerov,“ tvrdí bývalý tréner Liverpoolu. Podľa neho došlo ku chybe, lebo ho vedenie klubu miliardára Romana Abramoviča od začiatku nazývalo „dočasným trénerom“.

Španiel musel ďalej pred médiami vysvetľovať, že sa nedostal do kolízie s hráčmi na tréningu po nedeľňajšej prehre 0:2 s Manchestrom City. Údajne jedným z hráčov bol aj John Terry, ktorého proti „citizens“ nechal Benitez len medzi náhradníkmi. „Ja som tréner a vediem tento tím bez ohľadu na mená hráčov. Počas troch mesiacov som dokázal, že chcem vyhrať každý zápas,“ dodal Benitez.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 06:13