StoryEditor

Peniaze už neuvidím. Ale musel som prehovoriť

02.09.2013, 00:00
Autor:
(lm)(lm)

Ako líder tímu pomohol Dunajskej Strede v minulej sezóne k postupu do najvyššej súťaže. Teraz však z tímu odišiel pre nevyplatené peniaze. Náš futbalista Branislav Fodrek si teraz hľadá nový klub. "Už mi došla trpezlivosť," tvrdí pre HN.

Odkedy vlastne v klube nedostávate peniaze?
Naposledy som dostal výplatu v júni, ale to boli len doplatky za minulú sezónu. Odvtedy som už nedostal ani cent. Dlho som mlčal, ale keď som videl, že dohody sa v klube neplnia, tak som to musel začať riešiť. Celkovo mi dlhujú tisícky eur.

Vám sa však v lete skončila zmluva. Prečo ste neodišli z klubu už vtedy?
Pretože sme sa dohodli, že zmluvu podpíšeme neskôr. Viem, že som urobil chybu, ale veril som tomu, že napokon sa dohodneme. No klub iba sľuboval a nič sa neplnilo. Je mi jasné, že ja aj ostatní sme urobili chybu, a nemali sme si myslieť, že bez zmluvy niečo dostaneme.

Riešili ste to radikálne. Nenastúpili ste na ligový zápas.
Dospel som k názoru, že bude najlepšie, keď proste odídem. Ak by to bolo tak, že mešká výplata, povedzme, tri dni, tak to neriešim, ale toto sa už ťahalo mesiace. Problémy mal klub aj v druhej lige v minulej sezóne, ale nejako to ešte fungovalo a peniaze sa aj keď s meškaním zohnali. Teraz mi už však došla trpezlivosť.

Z klubu ste odišli, budete teraz ešte od neho vymáhať peniaze?
Uvidím, čo sa s tým dá ešte robiť. Určite sa s niekým poradím. Ale priznám sa, že som skeptický, pretože neverím, že ešte dostanem peniaze. Ale nejde len o mňa, takýchto hráčov je v klube väčšina. Ja som bol však najstarší, tak som to riešil. A peniaze dlhujú aj ostatným členom klubu, nielen hráčom.

Prestupový termín sa dnes končí. Budete si hľadať ešte nový klub?
Dúfam, že to stihnem. Ja som bol v posledných mesiacoch už vedený ako amatér, keďže som nemal s Dunajskou Stredou profesionálnu zmluvu, čiže ešte si môžem hľadať klub. Skúsim si zohnať miesto niekde v zahraničí, uvidím však, aké budú ponuky.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 14:56