StoryEditor

"This is my sen." Jeden z najväčších talentov opúšťa Trenčín

25.08.2015, 11:10
Autor:
TASRTASR

Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín stratil ďalšiu veľkú oporu. Ako informovala oficiálna webstránka aktuálneho lídra Fortuna ligy, 20-ročný stredopoliar Stanislav Lobotka prestúpil do dánskeho klubu FC Nordsjaelland. Do rovnakého tímu nedávno zamieril ďalší z kľúčových hráčov majstrovského tímu Ramón Rodrígues da Silva.

Lobotka odcestoval na sever Európy po zápase FL proti Ružomberku. Člen jedenástky roka uplynulého ročníka Fortuna ligy sa už v pondelok podrobil v Dánsku testom a následne podpísal s novým zamestnávateľom štvorročný kontrakt. "Taký je futbalový život," povedal pre astrencin.sk jeden z najväčších talentov slovenského futbalu.

"Ďakujem za túto šancu. Budem sa ju snažiť zužitkovať na maximum. Verím, že mi pomôže aj ročné pôsobenie v Ajaxe Amsterdam, kde som dozrel futbalovo a dúfam, že aj osobnostne. Samozrejme, že za Trenčínom mi bude smutno. Za chalanmi z kabíny, realizačným tímom, ale i ďalšími ľuďmi z klubu. Rád budem spomínať aj na fanúšikov, ktorí pri nás v minulej sezóne stáli."

Práve pri prestupe do Ajaxu sa Lobotka zviditeľnil pred slovenskými fanúšikmi, keď na otázku odpovedal mixom angličtiny a slovenčiny. Známou sa stala najmä jeho veta "This is my sen," s ktorej si neskôr spravili hráči oslavný pokrik.

Mladík prichádza do klubu, ktorý sa prezentuje podobným štýlom ako Trenčín. "Hrajú ofenzívne, čo mi iba vyhovuje. Myslel som si, že budem jedným z najmladších v kabíne, ale opak je pravdou. Možno až dvanásť chalanov je mladších odo mňa."

Dvojnásobný víťaz Dánskeho pohára a majster svojej krajiny spred troch rokov sa v ročníku 2012/2013 predstavil v základnej skupine Ligy majstrov, od roku 2003 päťkrát štartoval v Európskej lige UEFA. Siedme mužstvo uplynulého ročníka dánskej Superligy je po šiestich kolách novej sezóny dvanásťčlennej domácej súťaže na desiatej priečke s dvoma víťazstvami a jednou remízou.

Vedenie AS Trenčín ešte pred štartom aktuálneho ročníka avizovalo, že plánuje z každej pozície uvoľniť jedného hráča. "Dá sa povedať, že sme tento zámer naplnili. Prestup Stana Lobotku je veľmi dôležitý z pohľadu jeho napredovania. Je síce stále mladým hráčom, ale na svoj vek má už bohaté skúsenosti. Z hľadiska posunu jeho výkonnosti preto bolo dôležité skúsiť zahraničný angažmán, ktorý ho donúti ešte viac na sebe pracovať. Má v sebe veľký potenciál a ten treba rozvíjať," povedal na adresu Lobotku generálny manažér AS Róbert Rybníček. Trenčín už v minulosti obohatil dánsky trh prestupom Fanenda Adiho, tentoraz prišli do jedného tímu Superligy dokonca dvaja hráči z AS. "Veríme že spoločne s Ramónom vytvoria dvojicu schopnú nielen pomôcť novému klubu, ale vytvoria dobrú pozíciu možno aj pre ďalších hráčov Trenčína, ktorí by ich mohli nasledovať," dodal Rybníček.

01 - Modified: 2024-03-04 19:20:37 - Feat.: - Title: Správne posúdenie situácie alebo necitlivý verdikt? Svinstvo, arbitri nás cielene poškodili, soptil Rybníček 02 - Modified: 2024-01-22 16:10:07 - Feat.: - Title: Má iné videnie futbalu, do hry prináša modernu. Trenčiansky objav s top dátami zaujal aj zahraničné kluby 03 - Modified: 2023-11-08 11:06:03 - Feat.: - Title: Najväčší úspech v celej 100-ročnej histórii klubu. Žijeme si svoj sen, vraví prezident pohárovej senzácie 04 - Modified: 2023-10-26 12:31:06 - Feat.: - Title: Spanilá jazda outsidera: Penalty proti Trenčínu? Neboli sme nervózni, hovorí po senzácii kapitán piatoligistu 05 - Modified: 2023-10-24 14:29:32 - Feat.: - Title: Postup by bol najväčší úspech v dejinách klubu. Piatoligista sa už teší na dvojnásobného slovenského majstra
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 06:47