StoryEditor

Slovan si urobil hanbu. V Záhrebe premrhal štvorgólový náskok

04.01.2015, 19:38
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava nebudú v dobrom spomínať na svoje úvodné vystúpenie v roku 2015. V nedeľňajšom dueli KHL viedli na ľade Medveščaku Záhreb v 26. minúte už 4:0, no sľubný náskok trestuhodne premrhali a z chorvátskeho ľadu si po prehre 4:5 napokon neodviezli ani bod. Zaznamenali už štvrtú prehru v rade pred posledným Medveščakom majú na 12. priečke v Západnej konferencii už len trojbodový náskok.

Slovan v úvodnej časti ustál počiatočný nápor domácich a vyťažil z minima maximum, keď z piatich striel dosiahol dva góly. Po dvoch excelentných trefách Matta Murleyho v druhej tretine operoval už so štvorgólovým náskokom, no ešte do prestávky dovolil svojmu súperovi trikrát skórovať a zápas výrazne zdramatizovať. V záverečnej časti hry "belasí" nezvládli tlak domácich a tí sa dvoma gólmi postarali o dokonalý obrat.

Najbližšie sa zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena predstavia vo štvrtok 8. januára na ľade bieloruského Dinama Minsk, ktoré vedie slovenský kouč Ľubomír Pokovič.

Medveščak Záhreb - Slovan Bratislava 5:4 (0:2, 2:2, 3:0)

Góly: 30. Thomas (Bjorkstrand), 30. Glumac (Perkovich, Carle), 37. Murray (Glumac), 46. Hedberg (Thomas, Bjorkstrand), 51. Pelletier (St. Pierre) - 14. Jeglič (Tičar), 16. Šťastný (Surový), 24. Murley (Vondrka, Barker), 26. Murley (Štajnoch, Barker). Rozhodovali: Buľanov, Safiullov - Parfionov, Sysujev, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5754 divákov

Medveščak Záhreb: Owuya (26. Heeter) - Flood, Morrisonn, Mathieu, Martinovič, Hutchinson, Popovic, Kinrade - Peletier, St. Pierre, Leino - Glumac, Murray, Perkovich - Hedberg, Thomas, Bjorkstrand - Segal, McLean, Beaudoin

Slovan Bratislava: Janus - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, Kozák - Nagy, Nedorost, Bartovič - Netík, Tičar, Jeglič - Hudáček, Murley, Vondrka - Šťastný, Surový, Ölvecký

Úvodné minúty priniesli výraznú snahu Medveščaku, ktorého hráči lepšie kombinovali, tlačili sa do bránkoviska a Janusovi nedali vydýchnuť. Brankár "belasých" však počiatočný nápor ustál a v nasledujúcich minútach bol oporou svojho tímu. Slovan postupom času hru vyrovnal a hoci jeho hráči výrazne zaostávali v streleckej produkcii, v zakončení boli o to efektívnejší. V 14. minúte sa núkala možnosť na otvorenie skóre domácim počas presilovky, Hedberg ale na dvakrát neprekonal Janusa. Aj vďaka nemu následne naskočil Tičar na ľad po uplynutí celého trestu. V nájazde ešte skóre neotvoril, ale Jeglič po jeho prihrávke o niekoľko okamihov už áno, keď vymietol horné poschodia Owuyovej bránky - 0:1. Prešlo len 114 sekúnd a Slovan sa tešil druhýkrát, Surového nahodenie tečoval za Owuyuov chrbát Šťastný. Domáci mohli odpovedať v samom závere prvej tretiny, pri šanci Glumaca sa zaskvel Janus.

Dramatický priebeh mala päťgólová druhá tretina. V jej úvode síce Vondrkovi dvakrát chýbala presná muška, ale neskôr ho zastúpil Murley. Z dvoch navlas rovnakých streleckých pozícií v 24. a 26. minúte "vykúpal" umiestneným pukom zľava do pravého horného rohu bránky Owuyu a bolo 0:4. Domáceho gólmana následne medzi tromi žŕdkami vystriedal Heeter a dodal svojim spoluhráčom impulz. V polovici stretnutia si Slovan vybral slabšiu chvíľku, na čo výrazne doplatil. V priebehu 23 sekúnd Thomas s Glumacom prekonali Janusa a tréner "belasých" zareagoval oddychovým časom. Hostia po ňom skonsolidovali defenzívu a upokojili svoju hru, dvojgólový náskok však neubránili. V 37. minúte Glumac z pravého krídla vycvičil Sersena, jeho nepresná prihrávka sa nedôrazom defenzívy Slovana dostala až k Murraymu, ktorý prestrelil Janusa - 3:4.

Hoci začali "belasí" tretiu tretinu opatrne, na ich hokejkách nebolo dostatok istoty potrebnej na ubránenie tesného náskoku. V 46. minúte opäť prepadli v defenzíve, k puku sa pred Janusom dostal osamotený Hedberg a krátkym blafákom do forhendu nedal brankárovi šancu - 4:4. Vedenie mohol hosťom prinavrátiť opäť Bartovič, s jeho dvomi pokusmi si však Heeter poradil. Rozháranej hre z oboch strán odzvonilo v 51. minúte, keď sa na ľavom kruhu dostal k puku Pelletier a prestrelil Janusa. Domáci sa o radosť z dokonalého obratu už nenechali pripraviť a v závere nepustili Slovan do žiadnej výraznej príležitosti.

01 - Modified: 2007-02-07 13:30:00 - Feat.: 0 - Title: Väčšina lyžiarskych stredísk má veľmi dobré podmienky
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-17 18:48:13 - Feat.: - Title: Spartak Trnava vyhral v derby na pôde Slovana Bratislava o dva góly 04 - Modified: 2024-03-13 22:08:18 - Feat.: - Title: Podbrezová vyhrala na ihrisku Slovana a postúpila do semifinále 05 - Modified: 2024-03-02 19:31:34 - Feat.: - Title: Slovan ovládol veľké derby proti Trnave. O triumfe belasých rozhodol Weiss
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 07:45