StoryEditor

Soták prilákal elitu. Štát však na ňom zase šetril

24.06.2013, 00:00
Autor:
(lm)(lm)
Cez svoju spoločnosť Železiarne Podbrezová a viacerých sponzorov zaplatil 600-tisíc eur.

Taký bol rozpočet prestížneho golfového turnaja v rámci ženskej golfovej tour. Známy podnikateľ Vladimír Soták tak už štvrtýkrát pritiahol na Tále golfovú elitu. Vďaka spomínanému rozpočtu ide o druhé najväčšie podujatie na Slovensku v tomto roku. Vyšší rozpočet mal len futbalový európsky šampionát do 17 rokov.

Celkovo si hráčky rozdelili medzi sebou prémie vo výške 250-tisíc eur. „Podpora golfu na Slovensku je stále väčšia, preto sme si mohli dovoliť takýto rozpočet. Pre nás je dobré, že sponzori majú o golf čoraz väčší záujem,“ zhodnotil pre HN organizátor turnaja a syn nášho podnikateľa Jozef Soták. Podobne ako v minulých rokoch aj tentoraz žiadali Sotákovci dotáciu od štátu na usporiadanie tohto turnaja. Podľa údajov ministerstva školstva požiadali o stotisíc eur, napokon však dostali len pätinu. „Buďme radi, že už s tým nie sú také problémy ako v minulosti, aj keď stále to má od ideálu ďaleko. Každá koruna od štátu je pre nás veľmi dobrá,“ dodal Soták mladší.

Tento turnaj má v Európe stále stúpajúcu úroveň.

„Obľúbenosť tohto športu rastie a po takomto turnaji by sa golf mohol ešte viac dostať do povedomia,“ povedala pre HN najlepšia slovenská golfistka Zuzana Kamasová. Turnaj aj tento rok propagovali hokejové hviezdy ako Marián Gáborík či Richard Lintner. „Aj vďaka nim vieme pritiahnuť ku golfu viac mladých hráčov. Naším cieľom je v tom pokračovať,“ hovorí Soták.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 12:42