StoryEditor

Skvelý gól Sýkoru nás nakopol k triumfu (video)

18.04.2013, 20:08
Autor:
tasr, redtasr, red
Slováci vyhrali v prípravnom zápase s Českom 3:2. K obratu zavelil útočník Ján Sýkora.

Bratislava – Čakal za bránou. Zrazu si čepelou hokejky nabral puk a šokoval brankára. Takýmto neuveriteľným gólom sa prezentoval Ján Sýkora. Útočník Banskej Bystrice tak dokonale napodobnil gól Mikaela Granlunda zo šampionátu v Bratislave v roku 2011. V tej chvíli týmto parádnym zásahom znížil Sýkora v prípravnom zápase proti Česku na 1:2. A nakopol náš tím. Do tej doby boli Česi jasne lepší, lenže potom začal náš skvelý obrat. Na začiatku poslednej desaťminútovky vyrovnal útočník Levu Praha Tomáš Surový a cenný triumf pre zverencov trénera Vladimíra Vůjteka zariadil Michel Miklík.

Prípravný zápas
Česko - Slovensko 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Góly: 20´ Novotný 1:0, 24´ Novotný 2:0, 27´ Sýkora 2:1, 51´ Surový 2:2, 54´ Miklík 2:3.

Zápas mal svižný úvod a útoky sa striedali zo strany na stranu, no ani jedno mužstvo si nevypracovalo výraznejší tlak a chýbali vyložené šance. Najprv ohrozili bránku domáci hokejisti zásluhou Hubáčka, na druhej strane otestoval gólmana Kovářa Radivojevič. V 6. minúte išiel na trestnú Vydarený. Česi sa dlho nevedeli nasťahovať do útočného pásma, podarilo sa im to až v druhej polovici presilovky, keď Staňovi podkúril opäť Hubáček. Tlak si udržali aj po uplynutí výhody a slovenský brankár musel kryť zopár nebezpečných pokusov.

V ďalších minútach sa hralo najmä v útočnom pásme domácich, slovenskí hokejisti boli pasívni, nevedeli sa dostať cez stredné pásmo a tak mal Kovář len minimum práce. V 18. minúte zachránil hostí Staňa, keď sa puk za jeho chrbát snažili pretlačiť Tenkrát s Hertlom. V závere si zahrali presilovku aj hostia, no trvala iba necelých 40 sekúnd, lebo na trestnú išiel aj Sersen. V hre 4 na 4 unikol Novotný, ktorý prešiel z vlastného obranného pásma až pred bránku. Tam ho síce podrazil Sersen, no český útočník napriek tomu v páde pretlačil puk do bránky aj so Staňom. Rozhodca si ešte situáciu overil na videu a gól uznal - 1:0.
Slováci v úvode druhého dejstva ubránili zvyšok oslabenia a následne sa vybrali do útoku. Miklík sa šikovnou sťahovačkou zbavil obrancu a vypálil, Kovář výborne zasiahol.

Potom ale opäť prebrali taktovku hry domáci hráči a usadili sa v útočnom pásme. Novotný si nakorčuľoval medzi kruhy, jeho prvá strela sa ešte neujala, ale dorážka už skončila v sieti - 2:0. Druhý inkasovaný gól nakopol aj hostí, ktorí vyrovnali hru a častejšie sa tlačili pred Kovářa. V 27. minúte prišiel najkrajší moment zápasu, ktorým sa prezentoval Sýkora. Mladý útočník si zdvihol puk na čepeľ a spoza bránky ho zavesil do pravého horného rohu - 2:1. Napodobnil tak slávny kúsok Fína Mikaela Granlunda zo semifinále MS 2011 v Bratislave. Zápas dostal poriadny náboj, hra sa neustále presúvala zo strany na stranu a obaja gólmani museli byť v plnej pohotovosti. V 30. minúte prihral Vondrka Koukalovi, ale ten netrafil úplne odkrytú bránku. Na druhej strane si domáci gólman poradil s Bartekovou strelou a následne sa nepresadil ani Miklík, ktorý nedokázal dostatočne zdvihnúť puk.

Slovákom sa naskytla šanca na vyrovnanie v 42. minúte, keď išiel na trestnú Trončinský. Dobrú príležitosť mal Surový, ktorému spoza bránky nabil Ölvecký, ale ani na dvakrát neprekonal domáceho brankára. Vzápätí vystrelil dopredu Hudáček, no tiesnený obrancom Kutlákom nedokázal zakončiť. Od 48. minúty hrali domáci ďalšiu presilovku, no nedali si pozor na zadné vrátka a Slováci sa dostali do prečíslenia. Hudáček však v rozhodujúcej chvíli nedokázal prihrať. Hostia sa ale vyrovnania dočkali už o tri minúty neskôr, keď využili chybu českej obrany. Ölvecký prihral Surovému a ten sám proti Kovářovi nezaváhal - 2:2. V 54. minúte už Vůjtkovi zverenci viedli, keď sa ujala Miklíkova strela k ľavej žŕdke na 3:2 a tento stav udržali až do konca duelu.


menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 06:55