StoryEditor

MS v hokeji

24.04.2003, 00:00

OFICIÁLNA internetová stránka blížiacich sa hokejových MS vo Fínsku vypísala anketu s otázkou, kto bude podľa hlasujúcich tohtoročný majster sveta. Z doterajších vyše 10 000 hlasov získalo najviac Rusko (52 percent). Na druhom mieste sú zatiaľ obhajcovia titulu Slovensko (21). Domácemu Fínsku dôveruje 14 percent. (TASR)
PODĽA švajčiarskych stávkových kancelárií sú najväčšími favoritmi na zisk titulu majstrov sveta domáci reprezentanti Fínska. Stávková spoločnosť Interwetten vypísala na Fínov najnižší kurz -- 4,00. Za nimi nasledujú Švédi, Rusi a Česi (zhodne po 5,5). Príliš sa neverí úradujúcim majstrom sveta zo Slovenska, na ktorých je vypísaný kurz 8,00. (SITA)
DO NOMINÁCIE českej reprezentácie sa nedostal brankár Petr Bříza, ktorého tréneri ČR vyradili pre slabší otras mozgu. Po vypadnutí Toronta sa však Čechom črtajú posily z NHL Tomáš Kaberle, Robert Reichel, Milan Hejduk a Martin Škoula (Colorado) a zo St. Louis by mohli prísť Petr Čajánek a Martin Ručínsky. (TASR)
TRÉNER nemeckej reprezentácie, ktorá bude na MS vo Fínsku súperom Slovenska v A-skupine, Hans Zach sa bude musieť na trojtýždňovom podujatí zaobísť bez brankára Olafa Kölziga. Gólman Washingtonu, ktorý v play-off zámorskej NHL vypadol v 1. kole s Tampou Bay, odriekol svoju účasť na MS pre ochorenie svojho syna. (TASR)
KAPITÁNOM ruskej hokejovej reprezentácie na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta vo Fínsku (26. apríla -- 11. mája) bude podľa trénera zbornej Vladimira Pľuščeva Sergej Gusev. Obranca Severstalu Čerepovec je jedným zo siedmich hráčov ruského tímu, ktorí pred rokom získali v Göteborgu na šampionáte strieborné medaily a sú v kádri aj pred MS vo Fínsku. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:01