StoryEditor

MS v hokeji lákali Čechov viac

02.07.2004, 00:00
Autor:
SITASITA
Hokejové majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome apríla a mája konali v Ostrave a v Prahe, boli sledovanejším programom Českej televízie ako súčasná cesta futbalistov ČR na majstrovstvách Európy v Portugalsku.

Hokejové majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome apríla a mája konali v Ostrave a v Prahe, boli sledovanejším programom Českej televízie ako súčasná cesta futbalistov ČR na majstrovstvách Európy v Portugalsku. Podľa denníka Sport to vyplýva z výsledkov prieskumu sledovanosti stretnutí, ktoré ČT získala na základe peoplemetrového merania. Sedem stretnutí českých hokejistov na MS videlo v priemere 1,84 milióna divákov, teda 21,6 percenta dospelej populácie. Štyri doteraz odohrané súboje Nedvěda a spol. na Euro 2004 si pozrelo v priemere 1,61 milióna divákov, teda približne 19 percent dospelých Čechov. Najmenej atraktívnym zápasom na hokejovom šampionáte bol pre českého diváka súboj s Rakúskom, ktorý videlo 1,37 milióna fanúšikov. Bolo to však o 128 000 viac ako sledovalo zápas Česká republika -- Lotyšsko a iba o 79 000 menej, ako videlo dramatické stretnutie s Holandskom v Portugalsku. Na MS v hokeji videlo štvrťfinále ČR -- USA 2,7 milióna priaznivcov, k prenosu zo štvrťfinále futbalových ME s Dánskom si sadlo iba 1,98 milióna divákov.
Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) označilo vrcholiaci európsky šampionát v Portugalsku za najúspešnejší v histórii. V porovnaní s majstrovstvami Európy spred štyroch rokov v Holandsku a Belgicku narástla televízna sledovanosť stretnutí o 26 percent. Zápasy v základných skupinách videlo podľa prieskumov 845 miliónov televíznych divákov len v Nemecku, Taliansku, Španielsku, Anglicku a Holandsku. V domácom Portugalsku padol aj historický rekord sledovanosti, keď vo štvrťfinálovom zápase proti Anglicku povzbudzovalo zverencov trénera Luiza Felippe Scolariho pri televíznych obrazovkách takmer šesť miliónov fanúšikov z desaťmiliónového Portugalska.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 17:22