Gareth BaleReuters
StoryEditor

Kozáčik varuje pred hviezdou Realu: Nebude ľahké ho ustrážiť

08.06.2016, 14:34
Autor:
TASRTASR

Najjagavejšou hviezdou waleskej futbalovej reprezentácie je krídelník Gareth Bale, nielen na neho si však slovenský tím v úvodnom zápase EURO 2016 bude musieť dať pozor.

Podľa brankára Matúša Kozáčika je veľkou devízou "drakov" kolektívne poňatie hry, vďaka ktorej uspeli v kvalifikácii.

Wales postúpil na finálový turnaj na úkor silnej Bosny a Hercegoviny, pričom v B-skupine bolo od neho lepšie len Belgicko, ktoré odborníci pasujú do pozície "čierneho koňa" šampionátu.

Bale má za sebou vydarenú sezónu vo farbách Realu Madrid, s ktorým vyhral Ligu majstrov. "Bielemu baletu" pomáhal svojimi presnými zásahmi, ale aj početnými gólovými prihrávkami Cristianovi Ronaldovi a Karimovi Benzemovi.

Brankár slovenskej reprezentácie si uvedomuje jeho kvality:

"Videl som ho vo viacerých zápasoch, pretože s Realom hral okrem ligy aj veľa pohárových stretnutí. Okrem toho sme mali možnosť ho sledovať aj v kvalifikácii, kde vystrieľal postup Walesu. Bale pravidelne ukazuje, že je to veľký hráč. Nebude ľahké ho ustrážiť," prognózoval Kozáčik.

Slováci v generálke na šampionát odohrali minulú sobotu prípravný súboj so Severným Írskom (0:0). Podobný herný štýl forsíruje aj Wales, podľa Kozáčika však šampionátový súper bude nebezpečnejší v ofenzíve.

"Wales hrá veľmi dôrazne. Bude to nepríjemnejší súper, myslím, že aj v ofenzíve kvalitnejší ako Severní Íri. Jeho hráči pôsobia v najvyšších súťažiach a sú silní ako kolektív, nie je to len o Baleovi."

Kozáčik si želá, aby sa Slováci vracali z Bordeaux s dobrým výsledkom, ktorý by posilnil ich postupové vyhliadky.

"Bolo by ideálne, keby sme prvý zápas zvládli a dobre odštartovali do šampionátu. Základ je postup zo skupiny, potom už záleží na súperovi," poznamenal brankár českého majstra Viktorie Plzeň, ktorý medzi favoritov na titul radí reprezentácie Španielska, Nemecka a domáceho Francúzska.

V mladosti mal Kozáčik viaceré brankárske vzory. Za všetky spomenul legendárneho Petra Schmeichela, ktorý v roku 1992 doviedol Dánsko k titulu majstra Európy a okrem toho ho vyhlásili za najlepšieho brankára šampionátu.

"Dánsko je menšia krajina, ale predsa dokázala vyrobiť takúto senzáciu. Bolo by pekné, keby sa niečo podobné podarilo aj nám," dodal Kozáčik.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 04:21