StoryEditor

Poprad nechal v dlhoch, teraz chce šéfovať hokejovému zväzu

09.06.2016, 16:30

Už o týždeň sa v súboji o post prezidenta zväzu stretnú proti sebe Martin Kohút a Tibor Turan.

Prvý menovaný je bývalý generálny riaditeľ IT spoločnosti NESS Slovensko dlhoročný sponzor v našom hokeji. Jeho plány a vízie ako posunúť náš hokej prestavil aj v štúdiu HN Televízie, keď prijal pozvanie do našej diskusnej relácie. V druhom prípade ide o bývalého dlhoročného generálneho manažéra hokejového klubu z Popradu.

Tibor Turan sa podľa našich informácii snaží v týchto dňoch zlákať na svoju stranu ikony nášho ľadového hokeja ako sú Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský či Peter Bondra. 

Otravuje ich telefonátmi a chalani sa smejú z toho, o čo mu vlastne ide,“ povedal pre HN zdroj, ktorý si neželá byť menovaný.

Faktom je, že kým Kohút dlhé roky viedol ako manažér veľkú IT spoločnosť a pod jeho vedením rástla, Turan viedol hokejový klub z Popradu, ktorý každým rokom upadal.

Klub sme prevzali v obrovských dlhoch a postupne sa objavovali ďalšie a ďalšie záväzky. Išlo o exekúcie a nedoplatky smerom k daňovým úradom, sociálnej a zdravotnej poisťovni. Tá suma prevýšila 900–tisíc eur,“ povedal pre hnonline.sk od januára nový riaditeľ Popradu Peter Žifčák. Ten vo funkcii v klube nahradil koncom roka práve Turana.

S otázkou ako chce úspešne riadiť hokejový zväz, keď klub z Popradu doviedol takmer k bankrotu sme sa obrátili aj na samotného Turana, mimochodom ešte stále člena výkonného výboru hokejového zväzu. No na naše telefonáty nereagoval.

Už pri oznámení svojej kandidatúry médiám uviedol, že svoj program nebude predstavovať, ale oboznámi s ním hokejovú verejnosť až počas kongresu.

Vo štvrtok popoludní však asi zmenil názor – program zverejnil. Obsahuje šesť kľúčových tém, ktorými chce vo voľbách zabodovať. Sú to: mládež, amatérska a poloprofesionálna súťaž, profesionálna súťaž, reprezentácie všetkých vekových kategórii, marketing a ekonomika, štadióny a ľadové plochy.

Pozrite si rozhovor s kandidátom na post šéfa hokeja Martinom Kohútom:

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 02:37