StoryEditor

Pálffyho útok opäť kraľoval

12.03.2002, 23:00
Autor:
TASRTASR

Zámorská NHL pokračovala piatimi zápasmi, v ktorých nastúpil rovnaký počet Slovákov. Postarali sa o štyri body za gól a tri asistencie, pričom dva si pripísal losangelský "kráľ" Žigmund Pálffy. Ten najskôr 25. gólom v sezóne otvoril skóre tesne pred prvou sirénou a v závere prihral na víťazný gól Bouchera (2:1). Pálffyho útok s Allisonom a Deadmarshom zaznamenal 20 (!) z posledných 24 strelených gólov Kings. Úspešnú sériu ťahá Colorado, ktoré zvíťazilo šiestykrát za sebou na ľade súpera. "Bluesmani" zo St. Louis síce vyprodukovali takmer dvojnásobný počet striel ako hostia, no na prvé víťazstvo od olympijskej prestávky to nestačilo (2:3). Krok s najlepšími v kanadskom bodovaní si udržal Pavol Demitra, ktorý prihral na presilovkový gól Mellanbyho. Jeden bod zaznamenal aj Richard Zedník, ktorý v drese Montrealu asistoval na gólovú strelu Dykhuisa.
Ďalší úspech po vydarených troch zápasoch zaznamenal aj Marián Gáborík, ktorý sa stal v pondelok Hráčom týždňa (jedným z jeho protikandidátov bol aj kanonier Washingtonu Peter Bondra). V štyroch stretnutiach v období od 4. do 10. marca zaznamenal útočník Minnesoty osem bodov s bilanciou 7 gólov a 1 asistencia a k tomu si pripísal aj päť plusových bodov, čím sa výrazne podieľal na trojzápasovej víťaznej šnúre Wild. Najlepší duel odohral Gáborík v nedeľu proti Columbusu, keď sa na víťazstve 5:0 podieľal druhým hetrikom sezóny a jednou asistenciou. Z dvoch gólových zápisov sa tešil v zápase proti St. Louis (3:0), keď dva dni predtým 19. zásahom v tomto ročníku prekonal klubový rekord. Gáborík pôsobí v NHL druhú sezónu a má na svojom konte v 62 zápasoch 54 bodov za 25 gólov a 29 asistencií. "Myslel som si, že by tu mohla byť nejaká šanca na ocenenie a trocha som dúfal," vyhlásil 20-ročný trenčiansky rodák, ktorý sa v hlasovaní presadil pred Bondrom, Iginlom (Calgary) a Juneauom (Montreal).
VÝSLEDKY
Carolina -- Calgary 3:3, NY Rangers -- Montreal 2:1, Pitsburgh -- Columbus 2:4, St. Louis -- Colorado 2:3, Los Angeles -- Chicago 2:1.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 06:18