StoryEditor

Krátko zo športu

14.11.2002, 23:00

FUTBAL. Brazílsky futbalista Ronaldo sa bude osobne angažovať v kampani, ktorej cieľom je bojovať proti hladu v tejto najväčšej juhoamerickej krajine. Útočník Realu Madrid sa na tom včera dohodol s novozvoleným prezidentom Brazílie Luizom Ináciom Lulom da Silvom. Podľa oficiálnych údajov žije v Brazílii až 54 miliónov ľudí (31,2 percenta) na hranici biedy a viac ako 40 miliónov z nich trpí podvýživou. (TASR) u Dres futbalového kráľa Pelého z MS 1970 v Mexiku, v ktorom nastúpil v zápase proti Československu, a po ňom ho výmenou za svoj československý dres získal Ladislav Kuna, vydražia v hlavnej dražbe najprestížnejšieho aukčného domu na svete v londýnskom Sotheby´s. Na základe včerajšej informácie z Londýna vyvolávacia cena dresu by mohla dosiahnuť v prepočte až jeden milión slovenských korún. (SITA)
HÁDZANÁ. Tréner slovenských hádzanárok Vojtěch Mareš nebude môcť v prvých dvoch zápasoch kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2003 počítať s dvojicou legionárskych reprezentačných opôr -- Marcelou Vlčkovou z HC Lipsko a Marcelou Fečovou z VfL Oldenburg, ktoré nemôžu nastúpiť pre klubové povinnosti. (TASR)
HOKEJ. Výsledky stredajších stretnutí NHL: Washington -- Dallas 1:6, Atlanta -- San Jose 3:2 pp, Philadelphia -- Florida 1:1 pp. (SITA) u Slovenský hokejista Richard Lintner sa po zranení kolena dostal do formy. Vo farmárskom klube New Yorku Rangers strelil v noci na štvrtok svoj prvý gól v sezóne a v šiestich zápasoch v drese Hartfordu Wolf Pack (AHL) má na konte už sedem bodov. (TASR) u Hokejový klub NHL Anaheim Mighty Ducks podpísal včera 3,5-miliónový kontrakt so siedmym hráčom júnového draftu Joffrey Lupulom. Iba 19-ročný útočník, ktorý bol draftovou jednotkou káčerov, momentálne pôsobí v tíme Medicine Hat Tigers vo WHL. (TASR) u Fínsky útočník Montrealu Canadiens Saku Koivu založil charitatívnu nadáciu, cieľom ktorej je vyzbierať 8 miliónov dolárov potrebných na zakúpenie skenera na diagnostikovanie a liečbu rakoviny. (SITA)
TENIS. Slovenský daviscupový reprezentant Karol Beck musel na challengerovom turnaji IPP Open v Helsinkách (dotácia 50 000 USD) po odstúpení zo zápasu 1. kola dvojhry proti Čechovi Michalovi Tabarovi vzdať pre zranenie ramena aj štvrťfinálový súboj štvorhry. (SITA)
ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE. Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová obsadila vo svojom premiérovom súťažnom vystúpení v novej sezóne, obrovskom slalome Severoamerického pohára v Lovelande 49. priečku. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 03:24