StoryEditor

Nashville púšťa Lašáka na svetový šampionát

10.03.2003, 23:00

Po odchode brankára Nashvillu Mike Dunhama k newyorským "jazdcom" sa zdalo, že už nič nebráni tomu, aby sa v kanadsko-americkej NHL udomácnil slovenský gólman Ján Lašák. Hrdina minuloročného svetového šampionátu vo Švédsku totiž už nemal pendlovať medzi farmou a prvým tímom, ale v pozícii dvojky čakať na svoju príležitosť. Jednotka "predátorov", Čech Tomáš Vokoun však fantastickými výkonmi svojho slovenského spoluhráča do bránky nepustil a s najväčšou pravdepodobnosťou sa tak v tejto sezóne už ani nestane. Vedenie klubu totiž na zlepšené výkony tímu, ktorý má reálnu šance postúpiť do play-off, zareagovalo angažovaním skúseného brankára Wada Flahertyho z Floridy. "Pri všetkej úcte k Jánovi si myslíme, že Flaherty je momentálne lepšou alternatívou na post dvojky. Má dostatok skúseností, ktoré sa nám môžu zísť v prípade, že budeme potrebovať nahradiť Vokouna," povedal generálny manažér Predators David Poile a dodal: "Našou brankárskou filozofiou teraz je, aby Lašák odchytal do konca sezóny čo najviac zápasov v Milwaukee a doviedol farmársky tím do play-off. Pravdepodobne bude hrať za Slovensko aj na majstrovstvách sveta, a práve to mu môže dodať sebavedomie pre stabilný post dvojky v našom tíme v budúcej sezóne." Táto informácia pred svetovým šampionátom vo Fínsku (25. apríla -- 11. mája) viac potešila slovenských fanúšikov i reprezentančného trénera Františka Hossu ako samotného brankára. "Po čase strávenom v Nashville sa cítim byť stabilným členom prvého tímu. Našiel som si tu priateľov, výborne som zapadol do mužstva. Nič sa však nedá robiť, musím sa teraz sústrediť na výkony v Milwaukee," povedal pre zámorské médiá Lašák, ktorý sa v tejto sezóne NHL trikrát postavil do bránky, ale ani raz neabsolvoval celý zápas.
Opačný kurz zrejme naberie Lašákov kamarát Miroslav Zálešák, ktorý by mal v najbližších dňoch dostať pozvánku od generálneho manažéra San Jose Sharks Deana Lombardiho. Slovenský útočník je najlepším strelcom farmárskeho klubu žralokov Cleveland Barons a po zranení stehenného svalu sa opäť dostal do bývalej formy.
Vo včerajších stretnutiach najprestížnejšej ligy sa bodovo presadilo šesť slovenských hokejistov. Prvou hviezdou večera v ottawskom Coral Centre sa stal momentálne tretí najproduktívnejší Slovák v NHL Marián Hossa (39+26), ktorý prispel k víťazstvu nad Pittsburghom (4:2) gólom a asistenciou. "Vždy je príjemné dať gól, najmä po osemzápasovej pauze. Šancí som mal dosť aj predtým, až dnes som mal pri zakončení potrebné šťastie. Ďalšie víťazstvo nás posunulo do čela, takže z môjho gólu má radosť celý tím," povedal Marián Hossa.
Výsledky
Atlanta -- Minnesota 4:6 (za hostí Sekeráš 0+1, Gáborík 0+1 -- Bartečko 0+1), Chicago -- Boston 8:5, Tampa Bay -- Buffalo 1:1 pp (za hostí Šatan 0+1), Anaheim -- Detroit 4:1, Dallas -- San Jose 3:0, Ottawa -- Pittsburgh 4:2 (za domácich Marián Hossa 1+1, Chára 1+0)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 12:11