StoryEditor

Žilina v predkole s Dinamom Bukurešť

28.06.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA
Futbalisti slovenského futbalového majstra MŠK Žilina sa stretnú v druhom predkole Ligy majstrov so 17-násobný rumunským šampiónom FC Dinamo Bukurešť.

Futbalisti slovenského futbalového majstra MŠK Žilina sa stretnú v druhom predkole Ligy majstrov so 17-násobný rumunským šampiónom FC Dinamo Bukurešť. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Zverenci trénera Ladislava Jurkemika odohrajú prvý zápas 28. júla na domácom trávniku, odveta na súperovej pôde je na programe 4. augusta 2004. "Rumunský futbal je rýchly a behavý, hráči preferujú agresívne poňatie hry, neboja sa chodiť do osobných súbojov a preto očakávam veľmi náročný dvojzápas. Určite by sme radšej hrali proti nejakému cyperskému tímu, no musíme rešpektovať výsledok žrebu a na súpera sa čo najlepšie pripraviť," uviedol Jurkemik. Žilinčania sa ešte pred odvetou v Bukurešti dozvedia, s kým budú hrať v prípade postupu cez Dinamo v 3. predkole Ligy majstrov. Žreb tejto fázy súťaže je už 30. júla.
Okrem Žiliny sa meno svojho súpera dozvedel aj ďalší slovenský zástupca v pohárovej Európe -- Banská Bystrica. Slovenský vicemajster sa v prvom predkole Pohára UEFA stretne s azerbajdžanským klubom FK Agdam Karabach. Prvý zápas odohrajú súperi 15. júla na Štiavničkách, odveta je na programe 22. júla v Azerbajdžane. Víťaz Slovenského pohára FC Artmedia Bratislava (nový názov Artmedie Petržalka) vstúpi do Pohára UEFA až v druhom predkole.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 07:30