StoryEditor

"Ukrivdení Slováci." Najprv stratili cenný bod a potom aj súdnosť, píšu Česi

05.09.2016, 14:30
Škrtelov zákrok v 57. minúte si nezaslúžil žltú kartu, ktorá pre neho bola v zápase už druhá, ale rovno červenú, komentuje portál idnes.cz.

V piatej minúte nastavenia stratili cenný bod, potom niektorí aj súdnosť. Futbalové Slovensko po domácej porážke s Anglickom (0:1) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018 cíti krivdu. Dôvodom je vylúčenie stopéra Martina Škrtela v úvode druhého polčasu, píše český portál idnes.cz.

Tá porážka bolí, zvlášť, keď o nej rozhodla posledná akcia zápasu. Kouč Ján Kozák sa neovládol v televíznom rozhovore. Keď sa ho reportér Ľuboš Hlavena snažil vmanipulovať k tomu, aby si posťažoval na hlavného rozhodcu Milorada Maziča, oboril sa na neho, že provokuje.

Skúsený obranca a Škrtelov parťák zo stoperskej dvojice Ján Ďurica si zase posťažoval, že "vyššia moc" nechce na šampionáte Slovensko, ale Anglicko.

Pritom Škrtelov zákrok v 57. minúte si nezaslúžil žltú kartu, ktorá pre neho bola v zápase už druhá, ale rovno červenú. Išlo o bezohľadný a surový zákrok, keď ležiacemu Kaneovi šliapol na členok.

Pre anglického útočníka bolo šťastie, že tento faul neodniesol vážnym zraneniam.

"To vylúčenie podľa mňa bolo veľmi prísne. Ako by rozhodca na tú druhú žltú kartu čakal," citoval Ďuricu portál sport.sk. "Anglicko je Anglicko. Možno, že je to presne tak, aby bola na tom jednom postupovom mieste. Veď prečo by malo postúpiť Slovensko, keď hrá v skupine s Anglickom?" premýšľal Ďurica.

V Trnave sa v prvom polčase hral vyrovnaný zápas bez šancí aj vzrušujúcich okamihov. Po vylúčení Škrtela sa Slováci dlho úspešne bránili. Remíza by v tej chvíli pre nich bola víťazstvom.

Ale v piatej minúte nastavenia nezastavili prienik Rosea a potom boli v šestnástke ďaleko od strieľajúceho Lallany. "Od druhého polčasu som očakával viac. Dúfal som, že budeme mať priestor na protiútoky. Veľká škoda vylúčenia, pretože to nám všetko narušilo. Od tej chvíle to už bolo len obyčajné dobývanie brány," poznamenal tréner Kozák.

"Keby rozhodca Martina Škrtela nevylúčil, tak som presvedčený, že šanca, z ktorej padol gól, by ani neprišla. To skôr my by sme boli v útoku nebezpečnejší," zdôraznil Kozák.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 04:55