StoryEditor

Majstri sveta odštartovali prípravu víťazstvom

03.04.2003, 00:00

Slovenskí hokejoví reprezentanti včera v Prievidzi odštartovali záverečný blok prípravy na majstrovstvá sveta očakávaným víťazstvom nad Slovinskom (4:1). Gólovo sa dvakrát presadil Zlocha a po jednom presnom zásahu pridali Hartmann a najlepší hráč stretnutia Vaic. Slovensko čaká pred MS vo Fínsku (26. apríla -- 11. mája) ešte šesť prípravných duelov. Dnes je v Prievidzi na programe odveta.
Úvodná desaťminútovka bola jasne v réžii domáceho tímu, Slováci mali korčuliarsku i kombinačnú prevahu a navyše súper nastúpil s očividným rešpektom. Šance Hossových zverencov sa však nerodili, len akési ich náznaky a nesúrodosť výstavby demonštroval aj Zlochov šťastný gól, ktorý dosiahol hlavou. Slovinci až v 12. minúte prvýkrát vystrelili na bránku, hneď však nebezpečne a narástli im krídla. Až do konca tretiny hru úplne vyrovnali a v 14. minúte mal agilný Rodman čistú gólovú príležitosť. Tá sa rodila aj o dve minúty neskôr a bola z toho dobre hraná presilovka hostí, počas ktorej sa Križan zapotil. Aktívny trenčiansky útok rozbehol slovenskú ofenzívu aj v druhej tretine a v nájazde dvoch na jedného Kukumberg ideálne naservíroval Zlochovi. O ďalších 17 sekúnd sa spoluprácou zaskveli skalické krídla a po dravom prieniku Višňovského dal dôrazný Hartmann vo svojom prvom reprezentačnom štarte debutový gól. Potom mal dve príležitosti na hetrik Zlocha, ale v závere dejstva opäť prebrali časť iniciatívy Slovinci. V záverečnej tretine mohli hostia najprv dvakrát znížiť, potom Vaic v sólonájazde trafil žŕdku a z protiútoku v podobnej akcii Razingara exceloval Križan. Slovinský tím bol nebezpečný iba počas striedaní prvej formácie, a to bolo na vyrovnané a kompaktnejšie slovenské mužstvo málo. Logickým, i keď šťastným vyústením prevahy bol gól Vaica, ktorého vysunul Hlinka a puk sa za chrbát brankára dostal od korčule hosťujúceho zadáka.
Slovensko -- Slovinsko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 7. Zlocha (Barinka), 23. Zlocha (Kukumberg, Barinka), 23. Hartmann (T. Višňovský), 49. Vaic (Cisár, Hlinka) -- 26. Rodman. Rozhodcovia: J. Konc -- Mášik, Meszároš, vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 2 800 divákov.
Zostava SR: Križan -- Milo, Babka, Rich. Pavlikovský, Starosta, Devečka, Harant, Frolo, Žabka -- Cisár, Hlinka, Vaic -- Štefanka, Hurtaj, Melichárek -- Barinka, Kukumberg, Zlocha -- T. Višňovský, Gron, Hartmann.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 13:53