StoryEditor

V roku 2007 po DIAľNICI cez Kittsee ?

28.09.2005, 00:00

Práce na diaľničnej spojnici A6 -- Kittsee v celkovej dĺžke približne 22 kilometrov v Rakúsku pokračujú. Finančné náklady na túto stavbu v sume 182 mil. eur bude, podľa rakúskeho veľvyslanectva na Slovensku, hradiť rakúska spoločnosť Asfinag z výťažkov za mýto, diaľničné nálepky a diaľničné poplatky nákladných áut. "Stavbu diaľnice, ktorá uľahčí motoristom cestu zo Slovenska do Viedne, by mali ukončiť v novembri 2007. Podľa optimistického scenára by to však mohlo byť o dva mesiace skôr," podčiarkol Thomas Pils, projektový manažér rakúskej spoločnosti Österreichische Autobahnen- und Schnellstrassen AG (Ösag), ktorá je dcérskou firmou Asfinag.
Dokončením tohto úseku sa uzavrie medzera v diaľničnej sieti medzi Viedňou a regiónom Bratislavy. Aj keď sa s výstavbou úseku začalo oneskorene, čo si uvedomujú i rakúski predstavitelia, stále zostáva zachovaná sľubná perspektíva vytvorenia rozvinutého regiónu v strede Európy, ako aj zlepšenie spolupráce s krajinami na východe Európy, nehovoriac o zvýšení bezpečnosti dopravy.
Okrem cestného spojenia je však dôležité (podľa primátora Viedne Michaela Häupla) aj železničné spojenie Bratislavy a Viedne, ktoré by malo spájať nielen samotné mestá, ale aj letiská v ich blízkosti. Prekonanie železničného, ako aj cestného spojenia medzi oboma metropolami by nemalo trvať dlhšie ako 40 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autosalon, menuAlias = autosalon, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 18:09