StoryEditor

Najlepšie a najhoršie farby, ktoré si môžete obliecť na pohovor

07.06.2014, 00:02
Autor:
stlstl
Pozrite sa, s akými farbami môžete zvýšiť svoje šance v rámci pracovného pohovoru.

Všetci dobre vieme, že oblečenie do veľkej miery vypovedá o tom, kto sme, a tiež o tom, ako sa sami vidíme. Viete však, po akej farbe by sme mali siahnuť v prípade pohovoru, na ktorom nám naozaj záleží?
Podľa nedávno zverejneného prieskumu CareerBuilder sú najlepšou voľbou modrá a čierna a tou najhoršou oranžová.
Prečítajte si, akú správu jednotlivými farbami o sebe podávate.

Čierna: Líderstvo

V čiernej môžete byť vnímaný ako neprístupný, no ak ju budete nosiť správne, môže tiež „komunikovať kúzlo, sofistikovanosť, exkluzivitu," hovorí branding expert Karen Haller. Čierna je farba, ktorú treba brať vážne. Značky ako Chanel či Yves Saint Lauren pomocou nej signalizujú, že sú lídrom vo svojom odbore. Na snímke: Elon Musk, šéf Tesla Motors a Solars City.

Modrá: Tímový hráč

Modrá je jedna z najlepších farieb na pohovor, pretože vyžaruje dôveru. Ak si oblečiete oblek alebo kostým v námorníckej modrej, svoju šancu na prijatie zvýšite. Na snímke: Marissa Mayer, šéfka Yahoo.

Šedá: Analytický typ

Nosenie šedej komunikuje nezávislosť či izoláciu. To nemusí byť na škodu veci, pokiaľ prejavíte sebaistotu a sebestačnosť. Na snímke: David Beckham.

Biela: Zorganizovaný typ

Biela a béžová sú stávkou na istotu, ale môžu byť považované za „nudné a znak chýbajúceho sebavedomia.“ Manažéri však bielu pokladajú za signál, že ste dokonale zorganizovaní. Dobrú voľbu predstavuje najmä na pracovisku, kde ostatní nosia výrazné až krikľavé farby. Potom sa nestratíte. Na snímke: Richard Branson, podnikateľ, miliardár, majiteľ značky Virgin.

Hnedá: Spoľahlivý typ

Zemité farby komunikujú teplo, bezpečie a spoľahlivosť. Na snímke: Sheryl Sandberg, prevádzková riaditeľka Facebooku.

Červená: Sila

Červená vyjadruje vášeň a silu a je najlepšou farbou pre prípady, keď sa na niekoho snažíte zapôsobiť, alebo ho v nejakom smere presvedčiť. Červená je tiež spojená s odvahou, vzrušením a energiou. Na snímke: Angela Merkel

Zelená, žltá, oranžová a fialová: Kreativita

Tieto sýte farby komunikujú, že ste zábavný typ a zároveň priťahujú pozornosť, no nemusia nutne vyvolať pocity dôvery a záväzku, čo nie je v prípade pohovoru výhra.

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2006-06-16 12:09:00 - Feat.: 0 - Title: Na parlamentné voľby sa zatiaľ minulo 119,3 z 228 milióna korún
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 03 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 04 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Šatníky Slovákov zažívajú epický súboj. Bavlna odpovedá na provokáciu polyesteru, preteky okorenila aj ropa 05 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 05:53