StoryEditor

Legendárna Zelená žaba: Jej podoba po rekonštrukcii vyráža dych nielen turistom

21.07.2020, 10:27
Srdcom areálu je 33-metrový bazén, ktorému pribudli nové atrakcie.

Funkcionalistickú stavbu brnianskeho architekta Bohuslava Fuchsa otvorili už v roku 1937. Na slávnosti sa zúčastnil aj vtedajší prezident Edvard Beneš. Odvtedy bola pýchou celého Československa.

Kúpalisko obklopené horami v Trenčianskych Tepliciach fungovalo dlhé desaťročia. Po havárii, keď v roku 2000 praskol hlavný bazén, však hrozila pohroma. Zelená žaba následne chátrala a hrozilo, že kúpeľné mesto o ňu príde. Našťastie pred piatimi rokmi sa našiel investor aj peniaze.

V galérii si pozrite krásu architektonického skvostu medzivojnového obdobia:

Záchrana pamiatky

Areál prešiel rozsiahlou, no citlivou rekonštrukciou. „Myslím, že podobný projekt na Slovensku nie je, nemáme sa s kým v našom okolí veľmi porovnávať,“ tvrdí jeho prevádzkový manažér Lukáš Jagnešák. Kúpalisko je v súkromných rukách a funguje bez dotácií.

„Aj preto sme o niečo drahší. Snažíme sa však udržať lepšie služby. Rekonštrukcia priniesla okrem záchrany pamiatky skupinou Synot veľkú vzpruhu pre cestovných ruch v kúpeľnom meste Trenčianske Teplice, nové pracovné miesta a miesto, kde všetci, ktorí sem zavítajú, môžu zažiť pekné chvíle na unikátnom mieste uprostred krásnej prírody.“

Spoliehame sa na domácich

Srdcom areálu je 33-metrový bazén. Pribudli mu nové atrakcie, masážne trysky, fontána aj divoká rieka. Vo VIP zóne sa nachádza bazénik s vírivkou. Wellness centrum ponúka štyri priestranné sauny, ochladzovací bazén a vírivku. Aj po veľkej rekonštrukcii areál dýcha nostalgiou a exkluzivitou.

„Už sme ani neverili, že letná sezóna vôbec bude. Nemali sme vôbec čas naplánovať niečo nové. Budeme sa snažiť hlavne zabezpečiť bezpečnosť, aby návštevníci neboli ohrození a mohli si u nás oddýchnuť,“ zdôrazňuje manažér.

Aj v Trenčianskych Tepliciach sa tento rok budú spoliehať najmä na domácich hostí. „Zelená žaba je unikátny projekt, ktorý má viac ako 80 rokov. Je to výnimočná stavba vo výnimočnom prostredí.

Nie sme akvapark, sme kúpalisko s tradíciou, ktoré poskytuje unikátny oddych a pokoj uprostred prírody pre všetky vekové kategórie.“ Leto bude pre majiteľa šancou, aby zachránil aspoň časť príjmov, o ktoré počas pandémie prišli.

*Článok bol publikovaný v magazíne Prečo nie?!, ktorý vychádza ako príloha k Hospodárskym novinám.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 04:37