StoryEditor

Bratislava má novú verziu módnej mapy. Ide o unikátny zoznam obchodov a ateliérov

05.04.2018, 14:04
Autor:
lezolezo
Mnohí z nás radi vyhľadávame autentické lokálne obchody, dizajnové concept story či štúdiá a ateliéry.

Hľadáme autentickú inšpiráciu a nákupy s dobrým pocitom. Ten sa odráža aj v našej nálade a spôsobe komunikácie s okolím. A práve tento náboj je to, čo kvalitné mesto ponúka domácim aj turistom. Bratislava Fashion Map 2018 je dôkazom, že v našom hlavnom meste môžeme objavovať stále nové zaujímavé miesta.

Čo je to Bratislava Fashion Map?
Ide o unikátny zoznam  kvalitných predajných a prezentačných miest, ktoré ponúkajú najmä slovenský či lokálny módny dizajn. Ide o klasickú papierovú mapu Bratislavy a blízkeho okolia. Sú na nej popisky, legendy a otváracie hodiny 78 unikátnych dizajnérskych prevádzok. Jej úlohou je zviditeľňovať lokálne
dizajn shopy a pomôcť im s návštevnosťou.

Jarka Črepová

​Dnes predstavili už druhé vydanie módnej mapy. Opäť ju vytvoril Slovak Fashion Council s podporou Bratislavského samosprávneho kraja: “BFM vnímame ako dôležitý nástroj rozvoja slovenského módneho ekosystému a takýmto nástrojom tiež podporujeme vo svete už zabehaný módny turizmus," hovorí riaditeľka SFC Dana Kleinert. 

Oproti minulému roku sa mapa zdvojnásobila. Pribudli nové prevádzky a z pôvodných zanikli iba dve - Tick a K Gallery. Okrem adries mapa obsahuje aj tipy na kultúru a galérie, kníhkupectvá, časopisy či zaujímavé reštaurácie. "Chceme tak dávať spolu s našimi partnermi ľuďom odporučenie ako sa s lokálnou módou stretnúť čo najviac a ako si naplánovať program v našom hlavnom meste na celý deň so všetkým, čo k tomu patrí,” hovorí Zuzana Bobiková z Slovak Fashion Council.

Mapu pokrstila Mária Čírová 

Speváčka je známa tým, že nosí slovenské značky a modely od našich dizajnérov, má vkus, rada aj experimentuje a slovenskej móde verí. “Módu vnímam ako jeden z jazykov, ktorými sa môžeme vyjadrovať. Preto som rada, že tento projekt zviditeľní našich dizajnérov a stylistov,” hovorí Čírová.

Jarka Črepová

“Je pre mňa veľká česť pokrstiť túto skvelú a výnimočnú fashion mapu, ktorá bude určite obrovským prínosom pre ľudí, ktorí hľadajú jedinečné kúsky a ukáže im konkrétne miesta, kde sa dajú nájsť. Veľmi sa teším, že som tu dnes aj napriek tomu, že nie som žiadny módny guru, ale móda ma baví.

Pred desiatimi rokmi som nosila rovnošatu – tričko, texasky a tenisky, ale vďaka tomu, že som sa dostala na hudobnú scénu som mala možnosť spoznať sa s ľuďmi, ktorí móde rozumejú a pre ktorých je to náplň práce a oni ma “nakazili”.”

​Slovak fashion Council momentálne pracuje na mobilnej aplikácii, z mapy by mohla vzniknúť platforma, živá komunita, kde by mohli módne prevádzky prezentovať svoje aktivity.  Na aplikácii už aktuálne SFC pracuje s mladým bratislavským štúdiom a prvú verziu chcú predstaviť v letných mesiacoch.

"Cieľom mapy je zvyšovať návštevnosť obchodov a ateliérov a aplikácia nám prinesie ešte širšie možnosti, ako toto dosiahnuť,” hovorí Zuzana Bobíková. 

Kde môžete dostať Bratislava Fashion Map?
Bude dostupná zdarma v každom obchode z mapy a tiež vo všetkých info pointoch Bratislavského samosprávneho kraja. Mapa vyšla v náklade 10 tisíc kusov. 

01 - Modified: 2024-04-25 15:00:00 - Feat.: - Title: Najtrendovejšie farby tejto jari: Vaše outfity budú vďaka nim živšie a štýlovejšie 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 04 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 05 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 17:26