StoryEditorOživili receptúru starú 80 rokov. Mladí Slováci vyrábajú unikátne paštéty
28.08.2018, 09:10
Oživili receptúru starú 80 rokov. Mladí Slováci vyrábajú unikátne paštéty:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/2„Ideme podľa orginálnej receptúry z roku 1937, ktorá patrila Martinskému cechu mäsiarov,” hovorí o svojej originálnej pochúťke Erik Langer. Pod značkou „U starého somára” vyrába poctivé, originálne paštéty – teriny: „Pracujeme jedinečným spôsobom výroby, technologický postup je momentálne na Slovensku unikátom. Snažíme sa vytvoriť chute, ktoré by nám pripomínali naše detstvo. Presne takýto produkt totiž vyrábali aj naši starí rodičia.” Teriny U starého somára vyrábajú zložitým technologickým postupom, bez emulgátorov, stabilizátorov, umelých farbív, dochucovadiel a glutamanu sodného: „Sú z čistého mäsa, pečene, nepoužívame žiaden mäsový separát, tak ako je to pri väčšine dostupných paštét. V našich nenájdete ani múku ani škrob.”Wine and company
2/2Wine and company