„Ideme podľa orginálnej receptúry z roku 1937, ktorá patrila Martinskému cechu mäsiarov,” hovorí o svojej originálnej pochúťke Erik Langer. Pod značkou „U starého somára” vyrába poctivé, originálne paštéty – teriny: „Pracujeme jedinečným spôsobom výroby, technologický postup je momentálne na Slovensku unikátom. Snažíme sa vytvoriť chute, ktoré by nám pripomínali naše detstvo. Presne takýto produkt totiž vyrábali aj naši starí rodičia.” Teriny U starého somára vyrábajú zložitým technologickým postupom, bez emulgátorov, stabilizátorov, umelých farbív, dochucovadiel a glutamanu sodného: „Sú z čistého mäsa, pečene, nepoužívame žiaden mäsový separát, tak ako je to pri väčšine dostupných paštét. V našich nenájdete ani múku ani škrob.”Wine and company
StoryEditorOživili receptúru starú 80 rokov. Mladí Slováci vyrábajú unikátne paštéty
Urobiť dobrú paštétu vôbec nie je jednoduché. A ešte ťažšie je, keď chcete postupovať podľa starých receptúr, bez zbytočných emulgátorov a farbív.
„Ideme podľa orginálnej receptúry z roku 1937, ktorá patrila Martinskému cechu mäsiarov,” začína rozprávanie o svojej originálnej pochúťke Erik Langer. Pod značkou „U starého somára” vyrába poctivé, originálne paštéty – teriny: „Pracujeme jedinečným spôsobom výroby, technologický postup je momentálne na Slovensku unikátom. Snažíme sa vytvoriť chute, ktoré by nám pripomínali naše detstvo. Presne takýto produkt totiž vyrábali aj naši starí rodičia.”
Teriny U starého somára vyrábajú zložitým technologickým postupom, bez emulgátorov, stabilizátorov, umelých farbív, dochucovadiel a glutamanu sodného: „Sú z čistého mäsa, pečene, nepoužívame žiaden mäsový separát, tak ako je to pri väčšine dostupných paštét. V našich nenájdete ani múku ani škrob.”
Slováci sú konzervatívni a väčšinou idú na istotu. Najradšej si kupujú domácu, pálivú a pečeňovú terinu.
Wine and company
Erikovi Langerovi sa postupne podarilo urobiť zo svojej záľuby aj zaujímavý obchodný artikel. Aj keď priznáva, že to vôbec nebolo ľahké: „Na začiatku to vôbec nebolo jednoduché, ale s veľkou snahu a poctivou prácou sa nám to podarilo. Dnes už môžeme povedať, dopyt stále rastie. Naše teriny sú pritom oproti konkurenčným produktom výrazne drahšie. No máme stálych a verných partnerov, predávame v malých biopotravinách, farmárskych obchodníkoch. Ideme si svojou cestou. Podstatnejšia je pre nás kvalita ako kvantita.”
01 - Modified: 2017-12-06 14:14:19 - Feat.: 0 - Title: Spojili domáci džem a remeselné pivo, z nápadu vznikol unikátny gastrokoncept
01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie?
02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku
05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?