StoryEditorVeľká noc v štýle raw. Tipy na dezerty aj menu
24.03.2016, 23:00
Veľká noc v štýle raw. Tipy na dezerty aj menu:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/2Čokoládové vajíčka plnené karamelom a čokoládovou penou
Potrebujeme:
Na čokoládové vajíčko:
80 g kakaového masla
50 g kokosového cukru (zmixujte ho najemno)
50 g kakaového prášku
pár štipiek soli
formu na vajíčko
Na karamelovú plnku:
1 šálka vykôstkovaných datlí (asi 8 až 10 kúskov)
1 lyžica kokosového oleja
60 ml vody
pol malej lyžičky vanilkovej pasty alebo extraktu
2 lyžice javorového sirupu
štipka soli
Na horký čokoládový mousse
tukový krém z 1 plechovky kokosového mlieka (nechajte ju v chladničke cez noc)
1-2 lyžice javorového sirupu (v závislosti od vkusu)
4 veľké lyžice kakaového prášku
20 g horkej čokolády
1 lyžica kokosového oleja
Ako na to:
Na čokoládové vajíčko:
Opatrne a pomaly roztopte kakaové maslo a pomaly do neho vmiešajte cukor. Pridajte aj kakaový prášok, až sa vytvorí hladká krémová čokoládová zmes, do ktorej napokon vmiešate soľ. Zmes rovnomerne natrite na vajíčkovú formu a pár minút pred pridaním ďalšej vrstvy nechajte mierne stuhnúť v chladničke. Pre dosiahnutie požadovanej hrúbky budete možno potrebovať tri až štyri vrstvy. Nechajte vajíčko stuhnúť v chladničke a medzitým si urobte plnku a mousse.
Karamelová plnka:
Umiestnite všetky prísady do vysoko výkonného mixéru a miešajte, kým je zmes hladká a krémová. Naplňte polovicu vajíčka a nechajte 5 až 10 minút mierne stvrdnúť.
Horký čokoládový mousse:
Vložte tukový krém z plechovky kokosového mlieka do mixéru, pridajte zvyšok prísad a miešajte, kým nevznikne hodvábna hladká pena. Naplňte druhú polovicu veľkonočného vajíčka s penou a nechajte v chladničke stuhnúť po dobu 5 až 10 minút.
2/2