Čokoládové vajíčka plnené karamelom a čokoládovou penou Potrebujeme: Na čokoládové vajíčko: 80 g kakaového masla 50 g kokosového cukru (zmixujte ho najemno) 50 g kakaového prášku pár štipiek soli formu na vajíčko Na karamelovú plnku: 1 šálka vykôstkovaných datlí (asi 8 až 10 kúskov) 1 lyžica kokosového oleja 60 ml vody pol malej lyžičky vanilkovej pasty alebo extraktu 2 lyžice javorového sirupu štipka soli Na horký čokoládový mousse tukový krém z 1 plechovky kokosového mlieka (nechajte ju v chladničke cez noc) 1-2 lyžice javorového sirupu (v závislosti od vkusu) 4 veľké lyžice kakaového prášku 20 g horkej čokolády 1 lyžica kokosového oleja Ako na to: Na čokoládové vajíčko: Opatrne a pomaly roztopte kakaové maslo a pomaly do neho vmiešajte cukor. Pridajte aj kakaový prášok, až sa vytvorí hladká krémová čokoládová zmes, do ktorej napokon vmiešate soľ. Zmes rovnomerne natrite na vajíčkovú formu a pár minút pred pridaním ďalšej vrstvy nechajte mierne stuhnúť v chladničke. Pre dosiahnutie požadovanej hrúbky budete možno potrebovať tri až štyri vrstvy. Nechajte vajíčko stuhnúť v chladničke a medzitým si urobte plnku a mousse. Karamelová plnka: Umiestnite všetky prísady do vysoko výkonného mixéru a miešajte, kým je zmes hladká a krémová. Naplňte polovicu vajíčka a nechajte 5 až 10 minút mierne stvrdnúť. Horký čokoládový mousse: Vložte tukový krém z plechovky kokosového mlieka do mixéru, pridajte zvyšok prísad a miešajte, kým nevznikne hodvábna hladká pena. Naplňte druhú polovicu veľkonočného vajíčka s penou a nechajte v chladničke stuhnúť po dobu 5 až 10 minút.
StoryEditor

Veľká noc v štýle raw. Tipy na dezerty aj menu

24.03.2016, 23:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Čokoládové hniezda

Potrebujeme:
100 g kokosového tuku
3 lyžice medu
2 lyžice kakaového prášku
50g sušeného kokosu
50 g kokosových vločiek
50g mandľových lupienkov

Ako na to:
Rozpustite kokosový tuk na miernom ohni a zmiešajte s medom a kakaovým práškom, aby vznikla čokoládová poleva. Vo veľkej mise zmiešajte sušený kokos, kokosové vločky a mandľové lupienky. Zalejte čokoládovou polevou a dobre miešajte, aby sa všetko spojilo. Rozdeľte zmes do ôsmich košíčkov (asi po dvoch polievkových lyžiciach) a vytvarujte ich lyžicou alebo palcom do tvaru hniezda. Vložte na 30 minút do chladničky.  



Marcipánové mini vajíčka

Potrebujeme:

25 g mletých mandlí
3 lyžice medu (alebo ľubovoľné sladidlo)
prírodné potravinárske farbivo (dobrou voľbou je spirulinový prášok, kurkuma a sušený jahodový prášok)

Ako na to:

Zmixujte med a mleté mandle, aby vám vznikla hustá hmota. Nemixujte dlho, aby sa vám zo zmesi neuvoľnilo príliš veľa oleja. Ak bude treba, pridajte viac medu. Rozdeľte zmes do troch častí a na každú použite iné farbivo. V recepte sa použila 1/3 lyžičky spiruliny na zelené vajíčka, 1/3 lyžičky kurkumy na žlté vajíčka a 1 lyžička jahodového prášku na ružové. Vytvarujte zo zmesi malé guľôčky, stlačte ich do tvaru vajec nechajte v chladničke, aby spevneli.



Zdroj: thefullhelping.com, addictedtoveggies.com,rawberryfields.co.uk,veganheaven.org

 

01 - Modified: 2024-12-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba? 02 - Modified: 2024-12-14 06:30:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie 03 - Modified: 2024-12-13 16:38:46 - Feat.: - Title: Na prácu v gastre už netreba osvedčenie spôsobilosti. Povinnosť ruší zákon, ktorý podpísal Pellegrini 04 - Modified: 2024-12-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Švédske mäsové guľky vo svete preslávil nábytkársky gigant, ich pôvod však siaha do Osmanskej ríše 05 - Modified: 2024-12-13 06:30:00 - Feat.: - Title: Univerzálny pomocník? Stavte na citrón, pomôže s čistením aj s pleťou, hneď niekoľkými spôsobmi
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 14:11