Jiří SuchýTASR
StoryEditor

Legendárneho českého herca Jiřího Suchého už prepustili z nemocnice. Je už v poriadku doma

10.10.2021, 21:49
Autor:
TASRTASR
Hovorkyňa záchrannej služby potvrdila, že Suchý je v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) a pri prevoze bol pri vedomí. Do tej v nedeľu previezli aj prezidenta Miloša Zemana.

Český herec Jiří Suchý, ktorého v nedeľu previezli do nemocnice priamo z akcie v pražskom divadle Semafor, je už doma. Uviedla to v nedeľu večer rozhlasová stanica Radiožurnál.

To, že je Suchý už v poriadku doma, potvrdila aj produkčná divadla Lenka Řiháčková.

O Suchého indispozícii informoval ako prvý server iDNES.cz. Hovorkyňa záchrannej služby potvrdila, že Suchý je v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) a pri prevoze bol pri vedomí. Do ÚVN v nedeľu previezli aj prezidenta Miloša Zemana.

Suchému podľa svedkov prišlo zle okolo 15.00 hod. počas akcie spojenej s premiérou jeho nového filmu a musela poňho prísť záchranka. Na predstavení mal s podporou Jitky Molavcovej a Jiřího Svobodu zaspievať aj niekoľko piesní.

Divadelník, spevák, textár, básnik, skladateľ, spisovateľ, filmár, výtvarník, zberateľ či režisér Jiří Suchý 1. októbra oslávil 90. narodeniny. Naposledy ho hospitalizovali vlani v marci pre kolaps z vyčerpania. Je spoluzakladateľom Divadla Na zábradlí a divadla Semafor. Vytvoril autorskú dvojicu s Jiřím Šlitrom.

Po smrti Šlitra sa jeho divadelnou partnerkou stala Jitka Molavcová.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 13:09