Reuters
StoryEditor

Putin ako superman aj gladiátor. Pozrite si zábery z výstavy pre ruského prezidenta

09.12.2017, 15:34
Autor:
ČTKČTK
V Moskve pripravili ruskému prezidentovi výstavu SuperPutin.

Ako hokejistu, milovníka zvierat, gladiátora, Supermana aj ako Deda Mráza zobrazuje ruského prezidenta Vladimira Putina, otvorená v Moskve pod názvom SuperPutin. vzdáva hold ruskému vodcovi, ktorý práve štvrtýkrát kandiduje na prezidenta.

V bývalej továrenskej hale v centre ruského hlavného mesta môžu návštevníci obdivovať Vladimira Putina, ako sa hrá so šteňaťom, máva ruskou vlajkou pri jazde na medveďovi alebo odpaľuje rakety v ruských farbách.

"Každý obraz zdôrazňuje prezidentovu kvalitu a hodnotu," povedala agentúre AFP jedna z organizátoriek, dvadsaťdvaročná študentka a modelka Julija Djuževová.

"Každý umelec zobrazuje Vladimira Putina z pozitívneho hľadiska. Každý ho má rád, váži si ho a podporuje," uviedla a uistila, že to platí aj o tých najzvláštnejších z diel tridsiatky mladých ruských maliarov a sochárov, vystavených v galérii UMAM do polovice januára.

Niekoľko diel zobrazuje Putina v maske či prevleku superhrdinu. "Je to hlavne superprezident a supervodca," hovorí Julija a vypočítava prezidentove klady: "Je úprimný, má rád šport, je milovník hudby i ochranca zvierat".

Vladimir Putin je podľa dievčaťa "verný" a "správa sa s úctou ku všetkým", a tak má len "spojencov a priateľov". Má vôbec nejakú chybičku? Nemá "superženu", odpovedá s úsmevom.

Ruský prezident, rozvedený od roku 2013, je ohľadom svojho súkromia veľmi diskrétny.

Otvorenie výstavy, ktorá má po Moskve odcestovať do Berlína a Londýna, sa časovo zhodlo s Putinovým oznámením, že bude vo voľbách v marci 2018 kandidovať na svoje štvrté obdobie na čele štátu, tentokrát až do roku 2024. Tým by sa Putin stal najdlhšie pôsobiacim ruským vodcom hneď po Josifovi Stalinovi.

Vstup na výstavu je zdarma.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 11:21